ΦΑΚΕΛΟΙ

Οι δράσεις του ΣΚΑΪ

20.07.2009 | 12:13 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:49 μμ 15.12.2009

Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες, συνεχίζει να πρωτοστατεί σε δενδροφυτεύσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, ενώ παράλληλα φροντίζει για το πότισμα των δενδρυλλίων. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι καθαρισμοί περιοχών.

Επίσης ο ΣΚΑΪ πρωτοστατεί στην ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, επιμένει στον Ασωπό ποταμό, τα Οινόφυτα, τα Λατομεία Μαρκοπούλου, τον Κηφισό, και όπου αλλού παρατηρείται κατάφορη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα θέματα του περιβάλλοντος και να διοργανώνει νέες δράσεις για την προστασία του.

Για το επόμενο διάστημα, ο σταθμός μας έχει προγραμματίσει νέες ενέργειες. Παρακολουθήστε τις Δράσεις του ΣΚΑΪ από αυτόν τον Φάκελο και συμμετέχετε και εσείς.

Δείτε επίσης και τον Φάκελο για την Ανακύκλωση.
.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ο ποταμός παραμένει ζωντανός και με πλούσια βιοποικιλότητα
Νέα αυτοψία και δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ στον Κηφισό 24.05.2012
Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την εταιρία Κέρχερ πραγματοποίησε αποκομιδή σκουπιδιών και μπάζων από την Κηφισιά έως τη Μεταμόρφωση. Επίσης από το πρωί της Κυριακής προγραμματίζονται δράσεις στην περιοχή Αδάμες της Κηφισιάς με τη συμμετοχή εθελοντών.
Στις 11:00 θα ξεκινήσει η πεζοπορία στις όχθες του ποταμού ή μέσα στον ποταμό
Την Κυριακή γνωρίζουμε τον Κηφισό24.05.2012
Από το πρωί της Κυριακής προγραμματίζονται δράσεις στην περιοχή Αδάμες της Κηφισιάς με τη συμμετοχή εθελοντών. Μέχρι την Παρασκευή, ο ΣΚΑΪ και η εταιρία Κέρχερ πραγματοποιούν αποκομιδή σκουπιδιών και μπάζων από την Κηφισιά έως τη Μεταμόρφωση.
Καθαρίζουμε σε Kαλαμπάκα, Ελληνικό, Επανομή, Λευκάδα13.05.2012
Κι αυτό το Σαββατοκύριακο καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε την Ελλάδα. Καθαρίζουμε σε  Καλαμπάκα το Σάββατο 19 Μαΐου καθώς και σε Kαλαμπάκα, Ελληνικό, Επανομή Θεσσαλονίκης και Λευκάδα την Κυριακή 20 Μαΐου.
Καθαρίζουμε στον Άγ. Δημήτριο, την Άνδρο, τη Νίκαια και το Αγρίνιο08.05.2012
Στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, την Άνδρο το Σάββατο 12 Μαΐου καθώς κα τη Νίκαια και το Αγρίνιο την Κυριακή 13 Μαΐου, συνεχίζει ο ΣΚΑΪ, αρμόδιοι φορείς και τοπικοί σύλλογοι τις δράσεις καθαρισμού .
Καθαρίζουμε στον Άγ. Δημήτριο, την Άνδρο και το Αγρίνιο 07.05.2012
Στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, την Άνδρο το Σάββατο 12 Μαΐου και το Αγρίνιοτην Κυριακή 13 Μαΐου, συνεχίζει ο ΣΚΑΪ, αρμόδιοι φορείς και τοπικοί σύλλογοι τις δράσεις καθαρισμού.
5 Μαΐου: Καθαρίζουμε το Ενετικό κάστρο της Πάργας 29.04.2012
Παραμονή των εκλογών ο Δήμος Πάργας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο της πόλης, σχολεία της περιοχής και τον ΣΚΑΪ διοργανώνουν καθαρισμό στο Ενετικό Κάστρο της Πάργας.
Την Κυριακή καθαρίζουμε σε Λαγονήσι, Βύρωνα, Αθήνα & Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης22.04.2012
Σήμερα καθαρίζουμε σε Λαγονήσι, Βύρωνα, Αθήνα και Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Οι δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», έχουν την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Νέοι καθαρισμοί σε Τζουμέρκα και Κάρπαθο 16.04.2012
Το Σάββατο 21 Απριλίου θα γίνει καθαρισμός σε ορεινά μονοπάτια στα Τζουμέρκα και την Κυριακή 22 Απριλίου θα γίνει καθαρισμός σε παραλίες στην Κάρπαθο και στο φαράγγι του Ενιπέα στους πρόποδες του Ολύμπου. Οι δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ έχουν την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Με αυτή τους την ενέργεια η Ολυμπία Οδός και η Νέα Οδός υποστηρίζουν την προσπάθεια «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα»
Ο ΣKΑΪ φρόντισε για μία καθαρή Πασχαλινή έξοδο11.04.2012
Στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας μοιράστηκαν την Μεγάλη Παρασκευή 30 χιλιάδες σακούλες απορριμμάτων με το λογότυπο ΣΚΑΪ, προκειμένου κάθε οδηγός και οι συνεπιβάτες του να πετούν τα σκουπίδια τους εκεί και όχι στο δρόμο.
Την Κυριακή καθαρίζουμε σε Κατερίνη και Σταμάτα 07.04.2012
Δράσεις καθαρισμού στην παραλία Αλυκές Κίτρους στην Κατερίνη και στην Σταμάτα Αττικής με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία, πραγματοποιούνται την Κυριακή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ, "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα".
ΣΚΑΪ: Νέοι καθαρισμοί στις 6, 7 και 8 Απριλίου 02.04.2012
Σε εξέλιξη στο δήμο Κηφισίας ο καθαρισμός στο Κεφαλάρι. Το Σάββατο 7 Απριλίου θα γίνει καθαρισμός στο λιμάνι της Πρέβεζας και στον Μαραθόκαμπο Σάμου. Τέλος την Κυριακή 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην παραλία Αλυκές Κίτρους στην Κατερίνη και στην Σταμάτα Αττικής.
Σε Πάτρα, ποταμό Λουδία, Χίο, Θάσο και Καρδίτσα οι επόμενες δράσεις καθαρισμού26.03.2012
Συνεχίζεται και αυτό το σαββατοκύριακο (31/3-1/4) η εκστρατεία του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα".
Σε Σκιάθο και Φθιώτιδα οι επόμενες δράσεις καθαρισμού 18.03.2012
Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα την Τετάρτη 21 Μαρτίου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου και το Σάββατο 24 Μαρτίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα.
Η εκκλησία της Καπνικαρέας, στην οδό Ερμού
ΣΚΑΪ: Παρασκευή σημαίνει κέντρο23.03.2012
Σήμερα από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ ο ΣΚΑΪ θα εκπέμπει από την Πλάκα και από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα από την πλατεία Καρύτση. Ξενάγηση από την πλατεία Ομονοίας προς το Μοναστηράκι μέσω της οδού Αθηνάς.
Ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη μας
Ο ΣΚΑΪ στηρίζει το κέντρο της Αθήνας21.03.2012
Ο ΣΚΑΪ στηρίζει το κέντρο της Αθήνας. Η καρδιά του χτυπά εκεί, ώστε να γίνει και πάλι προορισμός για όλους μας. Κάλεσμα κάθε Παρασκευή έως και τις 6 Απριλίου να κατεβούμε στο κέντρο της πόλης γιατί "Παρασκευή σημαίνει κέντρο"!
Kαθαρίζουμε παντού... καθαρίζουμε και το Μάρτη
Αυτή τη βδομάδα καθαρίζουμε σε Πρέβεζα, Ιωάννινα, Μαραθώνα, Ρέθυμνο και Λέσβο11.03.2012
Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή 16 Μαρτίου καθαρίζουμε στην Πρέβεζα. Το Σάββατο 17 Μαρτίου καθαρίζουμε στα Ιωάννινα και την Κυριακή 18 Μαρτίου καθαρίζουμε στη λίμνη του Μαραθώνα, στο Ρέθυμνο και στη Μήθυμνα Λέσβου.
Η έκταση που θα αναδασωθεί είναι ο Ιερός Χώρος της Αποκάλυψης
Αναδασώνουμε στην Πάτμο την Κυριακή 18 Μαρτίου 11.03.2012
Ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ διοργανώνουν αναδάσωση στην Πάτμο. Θα φυτευτούν 3.000 νέα φυτά, τα οποία θα προέλθουν από τα κρατικά φυτώρια του Δασαρχείου Λιβαδειάς. Η έκταση που θα αναδασωθεί είναι ο Ιερός Χώρος της Αποκάλυψης.
Τα είδη που θα προσφέρουμε πρέπει να είναι καθαρά, σιδερωμένα, μέσα σε σακούλες, έτοιμα για χρήση, έτσι όπως αξίζει να δοθούν στους συνανθρώπους μας
Όλοι Μαζί Μπορούμε: Συνεχίζεται η εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων04.03.2012
Tην Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι Μητροπόλεις της Ελλάδος, ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί συνεχίζουν την εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας.
Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου σχεδίασαν αφίσα για τη δράση της Κυριακής
Στις 11 Μαρτίου αναδασώνουμε και καθαρίζουμε σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Αττική04.03.2012
Την Κυριακή 11 Μαρτίου ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι φορείς συνεχίζουν τις αναδασώσεις και τους καθαρισμούς με στόχο να πρασινίσουμε και να ομορφύνουμε την Ελλάδα.

Oι προσπάθειες για ένα καλύτερο περιβάλλον δε σταματούν
Στις 4 Μαρτίου αναδασώνουμε σε Πεντέλη – Τουρκοβούνια26.02.2012
Στις 4 Μαρτίου αναδασώνουμε σε Πεντέλη και Τουρκοβούνια. Στη δράση της Πεντέλης, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ, θα φυτευτούν 10.000 φυτά.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ