ΦΑΚΕΛΟΙ

Οι δράσεις του ΣΚΑΪ

20.07.2009 | 12:13 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:49 μμ 15.12.2009

Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες, συνεχίζει να πρωτοστατεί σε δενδροφυτεύσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, ενώ παράλληλα φροντίζει για το πότισμα των δενδρυλλίων. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι καθαρισμοί περιοχών.

Επίσης ο ΣΚΑΪ πρωτοστατεί στην ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, επιμένει στον Ασωπό ποταμό, τα Οινόφυτα, τα Λατομεία Μαρκοπούλου, τον Κηφισό, και όπου αλλού παρατηρείται κατάφορη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα θέματα του περιβάλλοντος και να διοργανώνει νέες δράσεις για την προστασία του.

Για το επόμενο διάστημα, ο σταθμός μας έχει προγραμματίσει νέες ενέργειες. Παρακολουθήστε τις Δράσεις του ΣΚΑΪ από αυτόν τον Φάκελο και συμμετέχετε και εσείς.

Δείτε επίσης και τον Φάκελο για την Ανακύκλωση.
.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

"Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα" και την Κυριακή
Καθαρίσαμε σε Φθιώτιδα, καθαρίζουμε σε Λέσβο12.08.2012
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός στην παραλία Θεολόγου Φθιώτιδας. Στις 7 το απόγευμα καθαρίζουμε στην παραλία Βατερών στη Λέσβο.
Ο ΣΚΑΪ φροντίζει για καθαρές Αυγουστιάτικες διακοπές 11.08.2012
Εξήντα χιλιάδες διασπώμενες σακούλες μοιράζει σήμερα Σάββατο ο ΣΚΑΪ στα διόδια της Ολυμπίας Οδού, της Νέας Οδού και της Εγνατίας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα".
Καθαρίζουμε παραλίες και ομορφαίνουμε τη ζωή μας.
Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε σε Χίο, Φθιώτιδα και Λέσβο08.08.2012
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας καθαρίζοντας παραλίες σε Χίο, Φθιώτιδα και Λέσβο. Ραντεβού σήμερα Σάββατο και την Κυριακή.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πότισμα και καθαρισμοί 05.08.2012
Πότισμα στα δέντρα που φυτεύτηκαν στην Πεντέλη, διοργάνωσαν σήμερα ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση της Πεντέλης. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί στο χωριό Κουρέντα στα Ιωάννινα και το κεντρικό μονοπάτι της περιοχής Αλίκυρνα στη Ναύπακτο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα».
Ώρα συνάντησης 09.00 το πρωί
Την Κυριακή ποτίζουμε στην Πεντέλη29.07.2012
Την Κυριακή 5 Αυγούστου ποτίζουμε στην Πεντέλη. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης. Τόπος, η περιοχή κάτω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μπροστά από το νεκροταφείο της Παλιάς Πεντέλης και η περιοχή Ιταλικά οχυρά.
Καθαρίζουμε σε Ιωάννινα και Ναύπακτο29.07.2012
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας. Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Αυγούστου καθαρίζουμε στο χωριό Κουρέντα στα Ιωάννινα και το κεντρικό μονοπάτι της περιοχής Αλίκυρνα στη Ναύπακτο.
H παραλία Βαγιωνιά
Καθαρίζουμε την Επίδαυρο26.07.2012
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου, εθελοντικές ομάδες, φορείς και το συνεργαζόμενο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ Αργολίδας 102.3», διοργανώνει καθαρισμό στις παραλίες της περιοχής. Επίσης θα καθαριστεί η περίμετρος του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου και ο δρόμος από την αρχαία Επίδαυρο έως το Λυγουριό.
H παραλία Βαγιωνιά
Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε την Επίδαυρο22.07.2012
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας. Επόμενος προορισμός; Η Επίδαυρος, το Σάββατο 28 Ιουλίου.
Καθαρίζουμε και το επόμενο Σαββατοκύριακο
Καθαρίζουμε σε Μεσσηνία, Λιβαδειά, Χαλκιδική, Εύβοια και Κίμωλο15.07.2012
Καθαρισμοί στον ποταμό Νέδα της Μεσσηνίας και στο πάρκο του Αγίου Λουκά στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα". Το πρόγραμμα καθαρισμών για την Κυριακή.
Στην Πεντέλη ποτίστηκαν  63.000 δέντρα
Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές δράσεις ποτίσματος και καθαρισμού 15.07.2012
Τα 63.000 δέντρα που φυτεύτηκαν τη χειμερινή περίοδο στην Πεντέλη πότισαν σήμερα Κυριακή, εθελοντές, με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού .Παράλληλα, η κεντρική πλατεία του οικισμού Οντάθι, κοντά στη Ριτσώνα Ευβοίας και μονοπάτια στο Ανατολικό Ζαγόρι καθαρίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα".
Καθαρίσαμε τη λ. Σχιστού και συνεχίζουμε σε Ριτσώνα και Ζαγόρι – Πότισμα στην Πεντέλη14.07.2012
Περισσότεροι από 600 τόνοι μπάζα και σκουπίδια μαζεύτηκαν σήμερα από χώρους στάθμευσης στη Λεωφόρο Σχιστού και από δασικά μονοπάτια του όρους Αιγάλεω, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα".
«Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα»
Το επόμενο Σαββατοκύριακο (14-15/7) καθαρίζουμε σε Σχιστό, Ριτσώνα και Αν. Ζαγόρι08.07.2012
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας. Το Σάββατο 14 Ιουλίου, καθαρίζουμε στην Αττική στη λεωφόρο Σχιστού και την Κυριακή 15 Ιουλίου καθαρίζουμε στη Ριτσώνα Εύβοιας στην πλατεία του οικισμού Οντάθι και στο Ανατολικό Ζαγόρι (Καθαρισμός μονοπατιών).
Κυριακή 15 Ιουλίου ποτίζουμε στην Πεντέλη08.07.2012
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης. Τόπος, η περιοχή κάτω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μπροστά από το νεκροταφείο της Παλιάς Πεντέλης και η περιοχή Ιταλικά οχυρά. Θα ποτίσουμε 63.000 δένδρα, τα οποία φυτεύτηκαν το 2011 και έως τον Μάρτιο του 2012 στην Πεντέλη.
Καθαρίζουμε σε Ρέθυμνο, Σπάρτη, Καστοριά, Πόρο, Αμοργό18.06.2012
Στο Ρέθυμνο, τη Σπάρτη, την Καστοριά, τον Πόρο και την Αμοργό, συνεχίζεται η δράση Καθαρισμού του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα», το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Ιουνίου.
Έμφαση στους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά δίνουν οι καθαρισμοί του ΣΚΑΪ.
Ομορφαίνουμε την Ελλάδα - Οι δράσεις του ΣΚΑΪ την Κυριακή10.06.2012
Καθαρισμός στα Κονώνεια Τείχη, πραγματοποιείται σήμερα (Κυριακή), στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα". Σημείο συνάντησης στις 10 το πρωί στο ανοιχτό γήπεδο του Πορφύρα. Δράσεις διοργανώνονται επίσης στο Γαλάτσι, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στα Φάρσαλα, κοντά στη Χαλκίδα, στο δήμο Κύμης, στο όρος Αιγάλεω, στο κάμπινγκ της Βούλας και στα Μέγαρα.
Έμφαση στους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά δίνουν οι καθαρισμοί του ΣΚΑΪ.
Ομορφαίνουμε την Ελλάδα - Οι δράσεις του ΣΚΑΪ το Σαββατοκύριακο09.06.2012
Καθαρισμός στα Κονώνεια Τείχη, το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα". Σήμερα θα γίνει καθαρισμός από την περίφραξη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως την περιοχή Σταυρός. Σημείο συνάντησης στις 10 το πρωί η θέση Σταυρός στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Επίσης σήμερα ο δήμος Σαρωνικού διοργανώνει καθαρισμό σε όλες τις παραλίες της περιοχής.
Έμφαση στους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά δίνουν οι καθαρισμοί του ΣΚΑΪ.
Ομορφαίνουμε την Ελλάδα, το πρόγραμμα καθαρισμών του ΣΚΑΪ 05.06.2012
Ο Δήμος Πειραιά, η ΚΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Σκάι σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς από τον Πειραιά, διοργανώνουν καθαρισμό στους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά. Οι δράσεις καθαρισμού θα γίνονται για 5 συνεχόμενες ημέρες, από την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουνίου.
Έμφαση στους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά
ΣΚΑΪ: Πενθήμερο καθαρισμού με έμφαση τους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά03.06.2012
Αυτή την εβδομάδα καθαρίζουμε τους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά. Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη, ραντεβού στις "Αστικές Πύλες του Πειραιά". Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Πέντε χρόνια ο ΣΚΑΪ στον Κηφισό. Τι καταφέραμε29.05.2012
Στα 5 χρόνια που γίνεται η εκστρατεία του ΣΚΑΪ για την προστασία του Κηφισού έχουν προβληθεί όλα τα θέματα που αφορούν τον ποταμό έχουμε καταφέρει να εντάξουμε τον Κηφισό στην ατζέντα των περιβαλλοντικών θεμάτων για όλη την Αττική.
Το πρόγραμμα των δράσεων καθαρισμού στις 2 και 3 Ιουνίου27.05.2012
Το Σάββατο 2 Ιουνίου καθαρίζουμε σε Καβάλα, Αιγιάλεια και Ψάθα Αττικής, ενώ την Κυριακή 3 Ιουνίου καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν σε Κόρινθο και Άρτα. Οι δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», έχουν την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ