ΦΑΚΕΛΟΙ

Βαρόμετρο ΣΚΑΪ - Καθημερινή

22.06.2009 | 12:07 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:44 μμ 21.12.2009

Ένα σημαντικό εργαλείο αποτελούν οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται από τις εταιρίες σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι πολίτες διαμορφώνουν -απαντώντας στις δημοσκοπήσεις- τις τάσεις σε διάφορα θέματα που αφορούν την κοινωνική, πολιτική, οικονομική κοινωνική ζωή της χώρας.

Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτουν επίσης σημαντικά ευρήματα για το τι θέλουν για παράδειγμα από τις κυβερνήσεις οι πολίτες, όπως επίσης και πως ιεραρχούν τα θέματα που τους απασχολούν.


Ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων public issue, από τις μετρήσεις της οποίας κάθε φορά προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πολιτικό Βαρόμετρο: Παράσταση νίκης η ΝΔ, πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερη κυβέρνηση… καμία11.09.2013
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.
Public Issue: Αρνητική η γενική εντύπωση από τον ανασχηματισμό 11.07.2013
Προβάδισμα 1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή δίνει το Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue. Τα στοιχεία αναλυτικά.
Πολιτικό Βαρόμετρο: Προβάδισμα ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης15.06.2013
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παίρνει 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 11,5%, ΠΑΣΟΚ με 6,5 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ και 6% και ΔΗΜΑΡ με 4,5%.
Στην «μάχη» της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην πρώτη θέση με ποσοστό της τάξης του 28%
Public Issue: Ανάκαμψη ΣΥΡΙΖΑ – Έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τα κόμματα16.05.2013
Πολιτικό αγώνα «στήθος με στήθος» εξακολουθούν να δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή». Νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκλογική επιρροή, που παράλληλα μειώνει τις – μεγάλες – διαφορές στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία και διακυβέρνηση. Παρά ταύτα, η ΝΔ επικρατεί στην παράσταση νίκης.
Public Issue: «Προσπέρασμα» ΝΔ σε πρόθεση ψήφου – Μεγαλύτερο πρόβλημα η οικονομία 11.04.2013
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 45% (41% στο Βαρόμετρο Μαρτίου) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 43% (44% στο Βαρόμετρο Μαρτίου).
Public Issue: Οι ανατροπές της Κύπρου στην ελληνική πολιτική σκηνή11.04.2013
Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας απόψε στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στις 9 με τη Σία Κοσιώνη και τον πρόεδρο της Public Issue, Γιάννη Μαυρή και αμέσως μετά στο skai.gr.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος, τον Μάρτιο κατεγράφη οριακή άνοδος
Οικονομικό Βαρόμετρο: Αισιοδοξία για το μέλλον - Απαισιοδοξία για το παρόν 30.03.2013
Η Public Issue διαπιστώνει ότι παρά τη βελτίωση των τελευταίων μηνών, το καταναλωτικό κλίμα υπολείπεται ακόμα αισθητά από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την υπογραφή του Μνημονίου.
Public Issue: Επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιρροή και παράσταση νίκης14.03.2013
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιρροή και παράσταση νίκης, βελτίωση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αποδυνάμωση της θετικής άποψης για το ευρώ καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue, με την τρικομματική κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να διατηρούν τα πρωτεία στον τομέα της καταλληλότητας.
Προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης
Public Issue: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ σε παράσταση νίκης – «μάχη» σε εκλογική επιρροή07.02.2013
Καθαρό προβάδισμα στην παράσταση νίκης αποκτά η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue, με τη φθορά της διακυβέρνησης να γίνεται φανερή στην εκλογική επιρροή, όπου γίνεται μάχη «σώμα με σώμα». Σταθερά πρώτος ο Σαμαράς ως καταλληλότερος πρωθυπουργός. Κακή η πορεία της χώρας, με... πόνο στα εργασιακά.
Την τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ο Α. Τσίπρας11.01.2013
Την τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ αναγνώρισε ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας. 
Public Issue: Βελτίωση κλίματος – ξανά ντέρμπι ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ 10.01.2013
H πολιτική σταθερότητα που φαίνεται να επιτυγχάνεται με την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και η ανακούφιση από τις αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου για την Ελλάδα, φαίνεται να λειτουργούν ευεργετικά στην κοινή γνώμη σύμφωνα με το Βαρόμετρο Ιανουαρίο της Public Issue. Τα στοιχεία αναλυτικά.
Public Issue: Βελτίωση του κλίματος – Καταλληλότερος ο Σαμαράς – Πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ13.12.2012
Αυξημένο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο, είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι σε σωστό δρόμο. Επίσης αυξημένο είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι έγινε πιο ισχυρή η διεθνής ισχύς της χώρας μας. Στην παράσταση νίκης πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 60% και στην πρόθεση ψήφου με 30,5%.
Βαρόμετρο Public Issue: Πως κρίνουν οι πολίτες την πορεία της χώρας έξι μήνες μετά τις εκλογές 13.12.2012
Την πορεία της χώρας έξι μήνες μετά τις εκλογές και τη γνώμη των πολιτών για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο Δεκεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Ανικανοποίητοι από τη λειτουργία της δημοκρατίας οι περισσότεροι έλληνες πολίτες
Public Issue: Παράσταση νίκης στο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς08.11.2012
Το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη απαισιοδοξία των ελλήνων για την οικονομική προοπτική της χώρας, καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η παράσταση νίκης δείχνει ΣΥΡΙΖΑ.
Επιδεινώνεται το πολιτικό κλίμα. Αυξάνεται η απαισιοδοξία των πολιτών11.10.2012
Την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή εκφράζουν 8 στους 10, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue. Η οργή και η αγανάκτηση πάντως συνεχίζει να αυξάνεται , με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.
Νέο βαρόμετρο απόψε από την Public Issue11.10.2012
Την άποψη της κοινής γνώμης για την πορεία της οικονομίας καταγράφει το βαρόμετρο της Public Ιssue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 21.00.
Public Issue: Δυσαρέσκεια για τα κόμματα – Βραχεία κεφαλή ΝΔ στην παράσταση νίκης17.09.2012
Τη δυσπιστία των πολιτών στην ικανότητα των πολιτικών κομμάτων να κυβερνήσουν τη χώρα καταδεικνύει το πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Στην παράσταση νίκης, το 43% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 41% ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνονταν αύριο εκλογές.
Οι πολιτικές εξελίξεις απόψε στο Βαρόμετρο της Public Issue17.09.2012
Το μνημόνιο, το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη και η λειτουργία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι μερικά μόνο από τα θέματα του Βαρόμετρου Σεπτεμβρίου για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή που θα παρουσιαστεί απόψε στις 21:00 στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Μικτά τα πρόσημα για τη νέα κυβέρνηση, αβέβαιοι οι πολίτες
Βαρόμετρο Public Issue: Αβεβαιότητα για την κυβέρνηση – γενική πτώση της Αριστεράς12.07.2012
Την αβεβαιότητα των ελλήνων για τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας δείχνει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, φανερώνοντας επίσης μία υποχώρηση των δυνάμεων και των αρχηγών της Αριστεράς και παράλληλη άνοδο ολόκληρου του χώρου της Δεξιάς.
Βαρόμετρο: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με παράσταση νίκης ΝΔ01.06.2012
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή, κυριαρχία της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης και επτακομματική Βουλή δείχνει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ. Από την έρευνα επιβεβαιώνεται σαφώς ότι στην πορεία προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου έχει διαμορφωθεί ένας νέος διπολισμός.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ