ΦΑΚΕΛΟΙ

Μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα το νέο Μουσείο

12.06.2009 | 11:22 πμΤελευταία Ενημέρωση 10:23 πμ 03.07.2009

Ορόσημο για τη χώρα μας αποτελεί η λειτουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που υπολογίζεται να δέχεται έως και 10.000 επισκέπτες ημερησίως και περίπου 2 εκατ. τον χρόνο, δημιουργόντας νέες προσδοκίες και δεδομένα για τη διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Σχεδιασμένο από τον Μπερνάρ Τσούμι  και το Μιχάλη Φωτιάδη, το νέο Μουσείο κυριαρχεί, αλλά δεν επιβάλλεται στο αστικό τοπίο και συνυπάρχει αρμονικά με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο εκθεσιακός χώρος του Μουσείου Ακρόπολης καλύπτει περισσότερα από 14.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν του μουσείου ανέρχεται στα 21.000 τ.μ. Αποτελείται από δύο υπόγειους ορόφους σε ένα πυρήνα περιορισμένης έκτασης, ισόγειο και ορόφους, περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος λειτουργεί και σαν ανοικτό μουσείο - ανασκαφή.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Κάτι στιγμές σαν δροσοσταλίδες19.06.2009
Τι μαγεία κρύβει αυτή η Κιβωτός πολιτισμού στα μαρμάρινα σπλάχνα της, στο σιωπηλό, ζωντανό μυθικό της κόσμο!
Το νέο μουσείο απλώνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα
Αντίστροφη μέτρηση για τα ιστορικά εγκαίνια19.06.2009
Το Σάββατο, τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο απλώνεται σε 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Στις 11 το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε.
Παρών στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου θα είναι και ο ΣΚΑΪ που θα μεταδίδει συνεντεύξεις αρχαιολόγων και επιστημόνων
Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου 18.06.2009
Όλα είναι έτοιμα για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. O ΣΚΑΪ από το πρωί του Σαββάτου θα μεταδίδει συνεντεύξεις αρχαιολόγων και επιστημόνων, που συνέβαλαν στην ανέγερση του Νέου Μουσείου και το απόγευμα θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την τελετή των εγκαινίων.
Επίθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου στη δημόσια τηλεόραση
Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΕΡΤ για το Μουσείο18.06.2009
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την ΕΡΤ για τον τρόπο κάλυψης των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θεωρώντας ότι είναι μονομερής. Απάντηση του προέδρου και  διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.
Οι Κόρες της Ακρόπολης υποδέχονται τους επισκέπτες του Μουσείου
Στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια17.06.2009
Στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο. O ΣΚΑΪ 100,3 από το πρωί του Σαββάτου θα καλύψει το ιστορικό γεγονός.
Σύμφωνα με την κ. Κιούμπιτ, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δίνει νέα ώθηση στα ηθικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το Βρετανικό Μουσείο
Κιούμπιτ:"Ανάγκη η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα"17.06.2009
"Χρέος του Βρετανικού Μουσείου έναντι ενός μεγάλου έργου τέχνης" χαρακτήρισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα η επί δυόμισι δεκαετίες γραμματέας της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών, Ελένη Κιούμπιτ.
Γεγονός παγκόσμιας σημασίας τα εγκαίνια του νέου Μουσείου
Διεθνές ενδιαφέρον για το Μουσείο Ακρόπολης16.06.2009
Τους προβολείς των διεθνών ΜΜΕ συγκεντρώνει το Μουσείο της Ακρόπολης. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστευτεί 111 ξένοι δημοσιογράφοι και 86 ανταποκριτές και φωτογράφοι.
Οι κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου ήταν 750 εισιτήρια, ανά μισή ώρα
Μαζική αναμένεται η προσέλευση στο Νέο Μουσείο16.06.2009
Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες τα 2.250 εισιτήρια για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. "Τα εγκαίνια, το Σάββατο, θα είναι λαμπρά αλλά και οικεία", δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νέου Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής.
Οι τελευταίες λεπτομέρειες συζητήθηκαν στη συνάντηση Καραμανλή, Σαμαρά, Παντερμαλή
Μουσείο Ακρόπολης:" μοναδική στέγη πολιτισμού"15.06.2009
Βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εμφανίστηκε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Νέου Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή.
Συνάντηση για τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης
Τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει εγκαινίων15.06.2009
Οι τελευταίες λεπτομέρειες των εγκαινών του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα ρυθμιστούν στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Πολιτισμού και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου.
Πρεμιέρα για την ιστοσελίδα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης14.06.2009
Από τη Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία η ιστοσελίδα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στη διεύθυνση www.theacropolismuseum.gr. Το κοινό που θα κάνει κράτηση μέσω της ιστοσελίδας θα ξεναγηθεί δωρεάν τις τρεις πρώτες ημέρες, 21, 22 και 23 Ιουνίου.
Στις 20 Ιουνίου, ο ΣΚΑΪ 100,3 παρακολουθεί το μεγάλο και ξεχωριστό αυτό γεγονός σε συνεχή ροή, λεπτό προς λεπτό, τις εκδηλώσεις των εγκαινίων, μέχρι την κορύφωση της μεγάλης βραδιάς
Ο ΣΚΑΪ στα εγκαίνια του νέου μουσείου Ακροπόλεως06.06.2009
Τις πύλες του ανοίγει στις 20 Ιουνίου το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ο ΣΚΑΪ 100,3 παρακολουθεί το μεγάλο και ξεχωριστό αυτό γεγονός σε συνεχή ροή, λεπτό προς λεπτό, τις εκδηλώσεις των εγκαινίων, μέχρι την κορύφωση της μεγάλης βραδιάς.
Διεθνείς προσωπικότητες σχολιάζουν τη βρετανική πρόταση για τα Μάρμαρα 12.06.2009
Την έντονη αντίδραση προσωπικοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας προκάλεσε η πρόταση  για δανεισμό υπό προϋποθέσεις των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Καταλογίζουν σκοπιμότητα πίσω από τη Βρετανική πρόταση και τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας.
Ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σε ένα μήνα τα εγκαίνια του νέου Μουσείου20.05.2009
Μία εβδομάδα θα διαρκέσουν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και θα κορυφωθούν στις 20 Ιουνίου, με την άφιξη στη χώρα μας αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών και προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτιστική σκηνή.
Το νέο μουσείο της Ακρόπολης
Εκδήλωση στην Ουάσινγκτον για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης06.06.2009
Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον με την ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου.
Ο Κρίστοφερ Χίτσενς
"Εκπληκτικό το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης"08.06.2009
Το δημοσίευμα του Κρίστοφερ Χίτσενς για το περιοδικό "Vanity Fair" επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης διαμορφώνεται στο αποτελεσματικότερο επιχείρημα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ξανά στο επίκεντρο με αφορμή το νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Ελληνική αντιπρόταση για τα γλυπτά του Παρθενώνα11.06.2009
Ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε αντιπρόταση για τα μάρμαρα στο Βρετανικό Μουσείο. Από το Μουσείο προτάθηκε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο δανεισμός των μαρμάρων για 3 μήνες.

Προηγούμενη

      Επόμενη
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ