ΦΑΚΕΛΟΙ

Πού πάνε τα χρήματα για την πυροπροστασία

11.06.2009 | 08:18 πμΤελευταία Ενημέρωση 08:19 πμ 11.06.2009

Το φως της δημοσιότητας είδαν με την έναρξη του καλοκαιριού αλλά και της αντιπυρικής περιόδου αποκαλύψεις ότι οι δημοτικές αρχές χρησιμοποιούν τα χρήματα που έχουν δοθεί για την πυροπροστασία για άλλους σκοπούς.

Το Παρατηρητήριο ΣΚΑΪ άρχισε συζήτηση με αφορμή συμπλήρωση δύο χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Προκύπτει μεταξύ άλλων ότι τα ελληνικά δάση γίνονται περισσότερα ευάλωτα σε ενδεχόμενες πυρκαγιές εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Όλοι –ειδικοί, φορείς, πολίτες – συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή της δασικής πολιτικής και δράσεις ώστε να μην επαναληφθούν οι καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Με οφειλές από την υπηρεσία τους εκατοντάδων ωρών ρεπό συνταξιοδοτούνται πυροσβέστες
Ρεπορτάζ - αποκάλυψη του ΣΚΑΪ 18.06.2009
Με οφειλές από την υπηρεσία τους εκατοντάδων ωρών ρεπό που αντιστοιχούν συνολικά σε 3 χρόνια υπηρεσίας εκπαιδευτικού, συνταξιοδοτούνται πυροσβέστες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Στο "κόκκινο" για εκδήλωση πυρκαγιών την Πέμπτη Αθήνα, Ανατολική Αττική και Εύβοια
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών18.06.2009
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αθήνα, Ανατολική Αττική και Εύβοια προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
"Αυξάνονται και πληθύνονται" οι πυρκαγιές17.06.2009
Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των πυρκαγιών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 142 φωτιές εκ των οποίων 72 δασικές. Σε ύφεση πάντως είναι η φωτιά στην περιοχή Πισσώνα στην Εύβοια.
Συζήτηση για τα δάση και την πυροπροστασία έχει αρχίσει το Παρατηρητήριο Πάρνηθα και το WWF Ελλάς
Αντιφάσεις νόμων ευνοούν τους αποχαρακτηρισμούς17.06.2009
Με δύο νόμους του 1979 και του 2003, οι οποίοι μάλιστα παρουσιάζουν διαφορετική έννοια της δασικής κάλυψης, επιχειρεί η πολιτεία να προστατεύσει τις δασικές εκτάσεις της χώρας. Το Παρατηρητήριο ΣΚΑΪ και το WWF Ελλάς ανοίγουν το διάλογο.
Μάχονται "άοπλοι" τις φλόγες...17.06.2009
Οι πυροσβέστες μάχονται "άοπλοι" τις πυρκαγιές φέτος, μην έχοντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Την ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων για να σταματήσουν να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου στην Ελλάδα επισημαίνουν οι ειδικοί
"Ανάγκη να σωθούν οι πνεύμονες πρασίνου"17.06.2009
Συνεχίζεται την Τετάρτη από τις 9 έως τις 10 το πρωί και από τις 11 έως τις 12 το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ,  η συζήτηση που άρχισε το παρατηρητήριο Πάρνηθα και το WWF Ελλάς. Ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη  άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων για να σταματήσουν να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου στην Ελλάδα.
Η φωτιά στη Γλυφάδα επανέφερε στο προσκήνιο τις καταπατήσεις
Ποιοι διεκδικούν τα 12.000 στρέμματα στη Γλυφάδα16.06.2009
Ιδιώτες, αλλά και Ιδρύματα διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα στις εκτός σχεδίου περιοχές της Γλυφάδας, ενώ στην υπόθεση των διεκδικήσεων έχουν εμπλακεί και γνωστοί δικηγόροι.
Eλικόπτερο SCORPION M26
Τιμές... φωτιά για τις κατασβέσεις 16.06.2009
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ η εταιρεία SCORPΙΟΝ που μισθώνει 10 με 12 ελικόπτερα χρεώνει για τα βαρέα ελικόπτερα Μ26 17.600 ευρώ την ώρα.
Μόνο δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 12
"Μόνο δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα σε ετοιμότητα"15.06.2009
Η πυροσβεστική υπηρεσία δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει περισσότερες από δύο μεγάλες πυρκαγιές ανά την επικράτεια, με τα μέσα που διαθέτει αυτή τη στιγμή δήλωσε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φίλιππος Παντελάκος.
Πού πάνε τα χρήματα για την πυροπροστασία11.06.2009
Το φως της δημοσιότητας είδαν με την έναρξη του καλοκαιριού αλλά και της αντιπυρικής περιόδου αποκαλύψεις ότι οι δημοτικές αρχές χρησιμοποιούν τα χρήματα που έχουν δοθεί για την πυροπροστασία για άλλους σκοπούς.
Το Παρατηρητήριο ΣΚΑΪ άρχισε συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007
Σε άλλους σκοπούς τα χρήματα της πυροπροστασίας10.06.2009
Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι χρήματα που προορίζονται για πυροπροστασία χρησιμοποιούνται από κάποιες δημοτικές αρχές σε άλλους σκοπούς. Το Παρατηρητήριο ΣΚΑΪ άρχισε συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Σε ύφεση η φωτιά στη Ριτσώνα10.06.2009
Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Ριτσώνα. Η φωτιά πέρασε την κορυφογραμμή της Ριτσώνας, καίγοντας πευκόφυτη έκταση. Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.
Πυρκαγιά σε καλλιέργειες και δασική έκταση09.06.2009
Τριακόσια στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών και διακόσια στρέμματα δασικής έκτασης με χόρτα, πουρνάρια και θάμνους αποτέφρωσε συνολικά, πριν τεθεί υπό έλεγχο φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο δημοτικό διαμέρισμα Περιβλέπτου του δήμου Φερών στη Μαγνησία.
Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για τις ανάγκες πυροπροστασίας
Νάκος:"Δεν ελέγχονται οι δημοτικές αρχές"09.06.2009
Στο υπουργείο Οικονομικών επέστρεψαν εξακόσιες χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν το 2008 ως έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ, τα χρήματα παρέμειναν για περίπου ένα χρόνο στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Προηγούμενη

      Επόμενη
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ