ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Δείτε τώρα live ,τη τελετή βράβευσης του 3ου διαγωνισμού Καινοτομίας23.02.2016
Live Streaming : Τελετή Βράβευσης 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» Έναρξη: 18:00
Παγκόσμιοι και πρώτοι στην κατασκευή χαλύβδινων σωλήνων27.01.2016
Από την αρχαιότητα εμφανίζονται διάφοροι τρόποι συγκόλλησης υλικών. Η συγκόλληση με χύτευση καθιερώθηκε ως η κύρια μορφή σύνδεσης και επισκευής σπασμένων κατασκευών από μπρούντζο ή χυτοσίδηρο.
Πλάθοντας το αλουμίνιο27.01.2016
Τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα,όπως για παράδειγμα είναι τα τρόφιμα,πρέπει να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις, ώστε η διακίνησή τους να γίνεται με ασφάλεια.Ο τρόπος και οι προδιαγραφές που είναι κατασκευασμένος ο θάλαμος του ψυγείου του φορτηγού, είναι παράγοντες που έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Αγρόκτημα χωρίς αγρούς, γίνεται;26.01.2016
Φανταστείτε ένα κοντέινερ που παράγει τροφή για τα ζώα - για τις αγελάδες, τα πρόβατα, τους χοίρους, τα κοτόπουλα, τα κουνέλια, τα άλογα, ακόμη και τα ελάφια. Βάζεις μέσα τους σπόρους και μετά από μία εβδομάδα δίνεις στα ζώα πράσινο χορταράκι. Για κάθε κιλό σπόρου, παράγεις 7 κιλά φύτρου με κόστος 0,04€ το κιλό.
Καθαρίζοντας το υπέδαφος με κεραυνούς26.01.2016
Σύμφωνα με την ιδέα, τα σωματίδια παράγονται από μία ηλεκτρική εκκένωση μεταξύ δύο ηλεκτροδίων, όπου τοποθετείται το ρυπασμένο έδαφος. Στη διαδικασία απορρύπανσης διοχετεύεται στο έδαφος μόνο ατμοσφαιρικός αέρας.
Η Μεσογειακή διατροφή απογειώνεται... μέσω της τεχνολογίας20.01.2016
Μερικές φορές οι καινοτόμες ιδέες «κρύβονται» σε μέρη που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι τα λιποσώματα.
Η ηλεκτροσυγκόλληση σήμερα19.01.2016
Η συγκόλληση μετάλλων μέσω της ηλεκτροσυγκόλλησης αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, μια από τις κύριες δραστηριότητες μικρών και μεγάλων βιομηχανιών. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές,από ένα ποδήλατο ή ένα αυτοκίνητο μέχρι και κάθε είδους μεταλλική κατασκευή, όπως γερανούς και πλοία.
Η προσομοίωση, το μέλλον στην κατασκευή.16.01.2016
Μία ομάδα μηχανικών επέστρεψε λίγο πριν από την κρίση στη χώρα μας και δημιούργησε την εταιρεία μελετών FEAC Engineering.
Μια κάμερα που διαβάζει και αναγνωρίζει προϊόντα16.01.2016
Σε εποχή κρίσης, υπάρχει η πεποίθηση πως να στήσει κανείς μια νέα επιχείρηση ενέχει μεγάλο ρίσκο.
Βάζοντας φρένο στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας16.01.2016
Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια ασθένεια με πολυμορφία και διαφορετικά συμπτώματα στον κάθε ασθενή. Εμφανίζεται σε άτομα νέας ηλικίας κυρίως, επιδεινώνει τη φυσική κατάστασή τους και μακροπρόθεσμα τα αποδυναμώνει.
Πρωτοποριακή τεχνολογία εκτύπωσης συσκευών με λέιζερ15.01.2016
Τα εύκαμπτα κινητά τηλέφωνα, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα είναι κοντά μας. Θα διπλώνουν και θα χωράνε στην τσέπη του παντελονιού μας.
Geomiso: Ένα εργαλείο για τους μηχανικούς του μέλλοντος14.01.2016
Το εξειδικευμένο λογισμικό, που χρησιμοποιεί το Geomiso, είναι κάτι σαν το «Autocad», δηλαδή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να σχεδιάζει κτίρια, ρούχα, μηχανές και οτιδήποτε άλλο.
Το ολόγραμμα στην τέχνη…τρισδιάστατοι οπτικοί κλώνοι έργων τέχνης13.01.2016
Οι οπτικοί κλώνοι του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας (ΕΙΟ) είναι εδώ και έχουν ήδη εφαρμοστεί και χρησιμοποιηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας. Τι είναι όμως οι οπτικοί κλώνοι που έφτιαξε η ερευνητική ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου;
Τρόπος εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία12.01.2016
Η δυσλεξία είναι μια μορφή μαθησιακής δυσκολίας, η οποία αφορά περίπου στο 10% των παιδιών, που έχουν κατά κανόνα νοημοσύνη ανώτερη από το μέσο όρο, αλλά δυσκολεύονται να διαβάσουν και να γράψουν.
Ο Κωνσταντίνος Θεοχάρης (δεύτερος από δεξιά) και οι συνεργάτες του, Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Αναγνωστόπουλος & Γιάννης Κασσάνος
Υδροστρόβιλος – χοάνη: Από το νερόμυλο, ρεύμα για το σπίτι11.01.2016
Η Ελλάδα καινοτομεί: Η καινοτομία του «υδροστρόβιλου – χοάνη», είναι ένα προϊόν που υπόσχεται την αξιοποίηση χαμηλών υδατοπτώσεων για την παραγωγή ρεύματος .
Νανοσωματίδια στην ιατρική: το μέλλον είναι εδώ24.06.2015
Η Ελλάδα καινοτομεί : Μέθοδος συσσωμάτωσης μαγνητικών νανοσωματιδίων σε ένα τρισδιάστατο σύστημα
Ο Προμηθέας στην ψηφιακή εποχή23.06.2015
Η Ελλάδα καινοτομεί: Προμηθέας Ι, νέο ψηφιακό ιατρικό εργαλείο εξ αποστάσεως εξειδικευμένης και εξατομικευμένης πρόληψης των επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη, με έμφαση στο διαβητικό πόδι.
Προστατευθείτε από τους διαρρήκτες22.06.2015
Η Ελλάδα καινοτομεί: Κρύβοντας τις κλειδαριές από τους διαρρήκτες
Οι μύλοι στο οροπέδιο του Δία παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια18.06.2015
Η Ελλάδα καινοτομεί : Διάτρητα πανιά που αντιστέκονται σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο και παράγουν ενέργεια
Για ένα Aristoελαιόλαδο17.06.2015
Η Ελλάδα Καινοτομεί : Με το Aristoελαιόλαδο, χωρίς να είναι κάποιος ειδικός, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το καλύτερο ελαιόλαδο.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ