ΦΑΚΕΛΟΙ

Χρυσή Αυγή: Η ώρα της Πολιτείας

18.09.2013 | 01:34 μμΤελευταία Ενημέρωση 01:34 μμ 18.09.2013

Σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνουν η Νομοθετική και η Δικαστική Εξουσία για την επιτυχή αντιμετώπιση της βίαιης δράσης στελεχών που συνδέονται με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην Αμφιάλη από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλες οι δράσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της αιματηρής δράσεις των παραστρατιωτικών ομάδων που θέτουν σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευμα.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, εισαγγελέας Αρείου Πάγου
Ανάθεση της υπόθεσης της ΧΑ σε εφέτη ανακριτή ζητά η εισαγγελία Αρείου Πάγου07.10.2013
Η πρωτοβουλία της εισαγγελέως, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έρχεται λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης και των καταιγιστικών εξελίξεων που προκύπτουν καθημερινά από τις έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Προφυλακιστέος ο πυρηνάρχης του Περάματος 07.10.2013
Έβδομη προφυλάκιση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο μετά την απολογία του έναν ακόμα κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση.
Μάρτυρας E': Στόχος μας η κατάλυση της δημοκρατίας07.10.2013
«Στόχος της Χρυσή Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη βουλή με τανκς», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πέμπτος, προστατευόμενος μάρτυράς για τη ΧΑ.
Άρση ασυλίας για Γερμενή, Ηλιόπουλο & Μπούκουρα ζήτησε ο ανακριτής 07.10.2013
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμένη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα ζήτησε από τη Βουλή ο ανακριτής, μετά τα στοιχεία που κατέθεσαν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.
Τα έργα και οι ημέρες του Μπαρμπαρούση στο Μεσολόγγι σε προσεχή δίκη 07.10.2013
Σύμφωνα με έρευνα της «Κ», τουλάχιστον πέντε από τους κατηγορουμένους στο Μεσολόγγι για την καταστροφή των πάγκων Αφρικανών μικροπωλητών, τον Σεπτέμβριο του 2012, κατηγορούνται για εμπρησμό σπιτιών Ρομά στο Αιτωλικό, στις 5 Ιανουαρίου του 2013.
Ο Στάθης Μπούκουρας με αστυνομικό σε συγκέντρωση της ΧΑ
Ενώπιον του ανακριτή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας07.10.2013
Μετά και τις νέες επιβαρυντικές καταθέσεις δύο ακόμη μαρτύρων το ενδεχόμενο για νέα εντάλματα σύλληψης τουλάχιστον δυο βουλευτών της οργάνωσης, του Μπούκουρα και του Γιώργου Γερμενή, είναι ανοιχτό.
Μαρτυρίες - φωτιά και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής07.10.2013
Επίκεινται νέες συλλήψεις, σε συμπληρωματικές απολογίες καλούνται οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός. Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
«Καίνε» έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι μάρτυρες – Έρευνες στο σπίτι της κόρης του Μιχαλολιάκου 06.10.2013
Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αντλούνται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, «στοιχεία εμπλοκής» για δύο βουλευτές ,οι οποίοι δεν είναι κατηγορούμενοι στην δικογραφία για την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», τα οποία θα αξιολογηθούν από τους ανακριτές της υπόθεσης . Επίσης ο ένας εκ των δύο μαρτύρων τονίζει πως υπήρχε εντολή «να φάνε τον Φύσσα».
Οι νέοι μάρτυρες δίνουν νέα αποδεικτικά μέσα για έναν ακόμη βουλευτή καθώς και επιβαρυντικά στοιχεία για τον Ηλία Κασιδιάρη
Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Νέα στοιχεία για δύο βουλευτές – Συλλήψεις σε Βύρωνα και Αμπελόκηπους 06.10.2013
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν στους ανακριτές τρεις νέοι προστατευόμενοι μάρτυρες οι οποίοι δίνουν νέα αποδεικτικά μέσα για έναν ακόμη βουλευτή καθώς και επιβαρυντικά στοιχεία για τον Ηλία Κασιδιάρη.
Για τα νέα ευρήματα σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Νέα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον πρώην φρουρό του Γερμενή – Τη Δευτέρα δικάζεται η Σκορδέλη 06.10.2013
Για τα νέα ευρήματα σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να δικαστεί η Θέμις Σκορδέλη, ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφια στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Η δικογραφία, οι ευθύνες, οι «εκπλήξεις»06.10.2013
Πώς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις βουλευτές της Χ.Α. και τι οδήγησε στη φυλακή το αρχηγικό δίδυμο.
Βενιζέλος: Ριζοσπαστική εφαρμογή των θεσμών οι χειρισμοί για τη ΧΑ06.10.2013
«Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που έχουμε σύλληψη βουλευτών για αυτόφωρο κακούργημα με μία διαδικασία η οποία είναι αμιγώς δικαστική, χωρίς να παρεμβάλλεται καθόλου η Βουλή. Αλλά αυτό είναι κάτι που προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα».
«Παρακαλούσα τους αστυνομικούς να έρθουν να βοηθήσουν» είπε η κοπέλα του Παύλου Φύσσα06.10.2013
Η κοπέλα αναφέρει ακόμα πως αφού το ασθενοφόρο είχε πάρει τον Παύλο, την πλησίασε ένας σωματώδης αστυνομικός που είχε μιλήσει μαζί του πιο πριν και της ζήτησε τα στοιχεία της. Όταν τον ρώτησε γιατί δεν έκανε τίποτα για να τους προστατεύσει, της απάντησε ότι είχε μόλις φτάσει στο σημείο.
Με μία σφαίρα πήγε να επισκεφθεί τον Μιχαλολιάκο η Ζαρούλια 06.10.2013
Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
Ο κ. Δένδιας τονίζει ότι συνιστά προσβολή για τη Ν.Δ. το να διανοείται και μόνο κάποιος πως είναι δυνατόν να αποτελέσει κοινοβουλευτικό εταίρο της Χρυσής Αυγής
Δένδιας: Υπήρξαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με τη ΧΑ06.10.2013
Ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι «διεφθαρμένοι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή» και γι’ αυτό η πολιτική εντολή είναι «πλήρης κάθαρση, ώστε να μην υπάρχει υπόνοια σκιάζουσα τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων αστυνομικών».
Mαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που έχουν τεθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχει λάβει τις τελευταίες ώρες ο ανακριτής
Αποκαλύπτουν κινητοποίηση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα05.10.2013
Κινητοποίηση μελών της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, από τη χθεσινή κατάθεση κατηγορούμενου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Προφυλακιστέος ο 37χρονος που φέρεται να πήρε τα μοιραία τηλέφωνα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα05.10.2013
Πρόκεται για τον 37χρονο, που παραδόθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας.
«Ξεσκονίζουν» παλαιότερες υποθέσεις βίας της Χρυσής Αυγής05.10.2013
Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο και άλλα περιστατικά με εμπλοκή της Χρυσής Αυγής.
Πηγή φωτογραφιών: Έθνος
Φωτογραφίες – ντοκουμέντο του Παππά με στολή Ναζί και SS - Σε ενιαίο μέτωπο καλεί η ΔΗΜΑΡ 05.10.2013
Στην πρώτη φωτογραφία φορά την αυθεντική μαύρη καπαρντίνα SS και ποζάρει έχοντας φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και σημαία των ναζί ενώ έχει υψωμένο το δεξί του χέρι αντιγράφοντας το πρότυπο του, τον Χίτλερ.
Ο Γιάννης Λαγός
Οι απολογίες Λαγού και Πατέλη (pdf)04.10.2013
Διαβάστε αναλυτικά τις δύο απολογίες σε pdf.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ