ΦΑΚΕΛΟΙ

The Week Ahead: Μία ματιά στην ερχόμενη εβδομάδα

30.10.2012 | 10:29 πμΤελευταία Ενημέρωση 10:29 πμ 30.10.2012

Το The Week Ahead είναι μία γρήγορη ματιά στην ερχόμενη εβδομάδα από το skai.gr και εξετάζει τις πολιτικές, οικονομικές, τεχνολογικές και αθλητικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Στόχος του The Week Ahead είναι να δώσει στους επισκέπτες του skai.gr μία μικρή αλλά περιεκτική εικόνα για τις επερχόμενες εξελίξεις που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα κατά την εβδομάδα που ακολουθεί.

Πέραν των οικονομικών και πολιτικών ειδήσεων που τόσο απασχολούν τη χώρα μας, το The Week Ahead, ακολουθώντας την αποστολή του ΣΚΑΪ, επιχειρεί παράλληλα να προσφέρει στους αναγνώστες μία οπτική που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα ή αμιγώς το χώρο της πολιτικής, εστιάζοντας και σε άλλα θέματα διεθνούς, πολιτισμικού ή αθλητικού ενδιαφέροντος.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr11.03.2013
Εβδομάδα Ευρώπης, οικονομίας και… τρόικα ξεκινά σήμερα, με την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει τις επαφές με την τριμερή σε μία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών, την ΕΛΣΤΑΤ να δημοσιοποιεί τους πρώτους εθνικούς λογαριασμούς για το 2012 και τους ηγέτες της Ε.Ε. να κατευθύνονται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Για μία άλλη «γεύση», εγκαινιάζεται το ALMA, το μεγαλύτερο επίγειο τηλεσκόπιο στον κόσμο.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr25.02.2013
Εβδομάδα διεθνών εξελίξεων ξεκίνησε σήμερα, με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την κρίση στη Συρία να βρίσκονται στο προσκήνιο. Οι Βρυξέλλες αναζητούν λύσεις για τη φτώχια και η Ελβετία ψηφίζει για τις αμοιβές των... τραπεζιτών.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr18.02.2013
Εβδομάδα οικονομικών προβλέψεων, απεργίας, Όσκαρ και PlayStation 4 (;) ξεκινά σήμερα, με την Κομισιόν να ανακοινώνει τις προβλέψεις της για τη διετία 2013-14, τα βραβεία Όσκαρ να κλέβουν την παράσταση και τη Sony (πιθανότατα) να αποκαλύπτει το PlayStation 4.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr11.02.2013
Εβδομάδα Eurogroup, G20 και προαπαιτούμενων ξεκίνησε σήμερα, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να αξιολογούν την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, το G20 να φοβάται... νομισματικό πόλεμο, την Ευρώπη να επικυρώνει τον περίφημο φόρο επί χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, και έναν μικρό... αστεροειδή να κάνει «βόλτα» κοντά στη Γη.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr28.01.2013
Εβδομάδα απεργιών και... Κατάρ ξεκινά σήμερα, με τον Αντώνη Σαμαρά να μεταβαίνει στη Ντόχα προκειμένου να αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον του εμιράτου για τη χώρα μας και όλους τους... ενδιαφερόμενους να προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς, την ακτοπλοΐα και τη δημόσια υγεία.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr21.01.2013
Εβδομάδα Eurogroup αλλά και κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων ξεκινά σήμερα, με την Ελλάδα να αναμένει εκταμίευση της «υπο-δόσης» των 9,2 δισ. και την Κύπρο να επανέρχεται στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους. Στο διεθνή χάρτη, κρίσιμες εκλογές λαμβάνουν χώρα το Ισραήλ, ενώ η Βουλγαρία αποφασίζει για το «πυρηνοκίνητο» μέλλον της.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr07.01.2013
Εβδομάδα… Βερολίνου, ανεργίας και κινηματογραφικής λάμψης άρχισε σήμερα, καθώς η Δευτέρα βλέπει τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κάρολο Παπούλια να μεταβαίνουν στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου θα έχουν επαφές με τους γερμανούς ομολόγους τους. Παράλληλα, Ευρώπη και Ελλάδα αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία της «ακμάζουσας» ανεργίας στα τέλη του 2012. Τέλος, το Χόλλυγουντ βάζει «τα καλά του», ενόψει Όσκαρ και Χρυσών Σφαιρών.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr17.12.2012
Εβδομάδα… συντέλειας ξεκινά σήμερα, καθώς, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγιας, την Παρασκευή έρχεται, απλούστατα, το τέλος του κόσμου. Έως τότε ωστόσο ο χρόνος συνεχίζει να κυλά, με το βλέμμα της Ελλάδας να είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάζονται η τελική έκδοση της πολύαναμενόμενης έκθεσης της τρόικα, ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται για τη Σύνοδο Ε.Ε. - Ρωσίας.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr10.12.2012
Εβδομάδα ειρήνης, δημοκρατίας… και ανεργίας, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει χώρα η τελευταία Σύνοδος Κορυφής για το 2012. Στην τελική ευθεία προς το δημοψήφισμα για την έγκριση του νέου Συντάγματος η Αίγυπτος. Η Ιαπωνία προσφεύγει στις κάλπες, ενώ Ελλάδα και Ευρώπη περιμένουν τα στοιχεία για την ανεργία
The Week Ahead – Μία ματιά στηνεβδομάδα από το skai.gr03.12.2012
Με τα μάτια στραμμένα στο ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ξεκινά η εβδομάδα, καθώς, υπό το βλέμμα νέου Eurogroup, η Αθήνα θα προσπαθήσει να «αποσύρει» μέρος του υποτιμημένου χρέους της από την αγορά. Στα πρόθυρα συμφωνίας με την τρόικα βρίσκεται και η Κύπρος, ενώ πέραν των Οικονομικών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πιθανότητα ζωής στον πλανήτη Άρη!
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr26.11.2012
Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες ξεκινά μία ακόμη εβδομάδα, καθώς Ευρώπη και ΔΝΤ θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χωρίζει για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πέραν των συνόρων της Γηραιάς Ηπείρου, στο προσκήνιο βρίσκεται το Παλαιστινιακό, καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή ζητά αναγνώριση ως κράτος από τον ΟΗΕ και εξετάζεται η δηλητηρίαση του Γιάσερ Αραφάτ, ενώ η εκεχειρία στη Γάζα κλυδωνίζεται.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr19.11.2012
Μία ακόμα εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την εκταμίευση της δόσης να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του Eurogroup. Οι προκλήσεις της ευρωπαϊκής πορείας όμως δεν σταματούν εδώ. Η Σύνοδος Κορυφής κρίνει τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε., ενώ η Καταλονία ψηφίζει με το βλέμμα στην απόσχιση από την Ισπανία.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr12.11.2012
Στις Βρυξέλλες είναι για μία ακόμη φορά στραμμένο το βλέμμα της Αθήνας, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί πως η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα θα δρομολογήσει θετικές εξελίξεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης διάσωσης. Για όποιον έχει 12 εκατομμύρια ευρώ εύκαιρα πάντως, και του αρέσουν τα διαμάντια, το ενδιαφέρον βρίσκεται λίγο νοτιότερα, στη Γενεύη.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr05.11.2012
Εβδομάδα κρίσιμων ψηφοφοριών στην Αθήνα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τα νέα μέτρα και τον Προϋπολογισμό προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση διάσωσης 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εν τω μεταξύ, το έδαφος σείεται σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, καθώς οι ΗΠΑ επιλέγουν μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, ενώ η ηγεσία του Κομουνιστικού Κόμματος στην Κίνα δίνει τη σκυτάλη στη νέα γενιά.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr29.10.2012
Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup ξεκινά η εβδομάδα, καθώς η Αθήνα ευελπιστεί πως θα γίνει δεκτό το αίτημά της για διετή επιμήκυνση. Ωστόσο, τα εργασιακά παραμένουν «αγκάθι» για τα μέτρα που θα κατατεθούν στη Βουλή. Στη διεθνή σκηνή, η Κίνα ετοιμάζεται για αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΚΚΚ, ενώ τα πνεύματα… επιστρέφουν στον κόσμο των ζωντανών.
The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr22.10.2012
Εβδομάδα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Τα μάτια στρέφονται στο Στρασβούργο συγκεκριμένα στο Ευρωκοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2013. Στο διεθνή χώρο, η αντίστροφη μέτρηση για τις αμερικανικές εκλογές με το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ, ενώ Apple και Microsoft λανσάρουν iPad Mini και Windows 8 αντίστοιχα.
The Week Ahead – Μία ματιά στην ερχόμενη εβδομάδα από το skai.gr15.10.2012
Με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής  (18-19 Οκτωβρίου), μια δύσκολη εβδομάδα ξεκινά για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση των μέτρων 2012-13. Η Ελλάδα πρέπει να πάει έτοιμη στη Σύνοδο των Βρυξελλών.
The Week Ahead – Μία ματιά στην ερχόμενη εβδομάδα από το skai.gr08.10.2012
Στον απόηχο μίας εβδομάδας σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN θα είναι οι επόμενες δοκιμασίες που οφείλει να περάσει η Αθήνα, καθώς μάχεται να εξασφαλίσει την επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος. Παράλληλα, η χώρα μας φιλοξενεί την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης σχέσεων με το Βερολίνο.
The Week Ahead – Μία ματιά στην ερχόμενη εβδομάδα από το skai.gr30.09.2012
Περίοδος νέων διαπραγματεύσεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα ώστε να εξετάσει τα μέτρα που ενέκριναν οι κυβερνητικοί εταίροι. Εν τω μεταξύ, το βλέμμα της Ευρώπης παραμένει στην Ισπανία, που «βγαίνει» στις αγορές, και στον τραπεζικό κλάδο. Εκτός Γηραιάς Ηπείρου, κρίσιμες εκλογές σε Βενεζουέλα και Γεωργία και ντιμπείτ στις ΗΠΑ.
The Week Ahead – Μία ματιά στην ερχόμενη εβδομάδα από το skai.gr16.09.2012
Στον απόηχο μίας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από τις ταραχές στον ισλαμικό κόσμο, την έγκριση του μηχανισμού ESM από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, τις εκλογές στην Ολλανδία και το άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία, ακολουθούν κάποια θέματα που θα παρακολουθούν οι συντάκτες του skai.gr κατά την εβδομάδα 17-23 Σεπτεμβρίου.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ