ΦΑΚΕΛΟΙ

Δηλώσεις Αξιωματούχων στο δρόμο προς την 6η δόση

12.09.2011 | 03:56 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:20 μμ 12.09.2011

Στον ιδιαίτερα ακανθώδη δρόμο της "δημοσιονομικής αρετής" καλείται να πορευτεί η κυβέρνηση στις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να πείσει την τριμερή, και τους ευρωπαίους εταίρους γενικότερα, ότι αυτή τη φορά θα υλοποιήσει τις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις.

Από τη στάση της Αθήνας θα εξαρτηθεί αν θα λάβουμε την έκτη δόση του δανείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή θα υλοποιηθούν τα απευκταία σενάερια περί στάσης πληρωμών.

Στο φάκελο του skai.gr φιλοξενούνται οι τοποθετήσεις των ηγετών της Ευρώπης και κορυφαίων αξιωματούχων της Κομισιόν και του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Επιστολή Σαμαρά σε Κομισιόν, Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ
Επιστολή Σαμαρά σε Κομισιόν, Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ23.11.2011
Την πλήρη υποστήριξή του στους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και την ανάγκη τροποποίησης συγκεκριμένων πολιτικών για να αποφευχθεί η ύφεση και να εξασφαλιστεί η επιτυχία του δημοσιονομικού προγράμματος επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ σε επιστολή του προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του Eurogroup της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
"Έπρεπε να είχαν γίνει 3 - 4 γενναία βήματα μαζί το 2010"
Αυτοκριτική από τη Γερμανία για το «ελληνικό ζήτημα»23.11.2011
«Έγιναν σημαντικά λάθη στην επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα», αποκαλύπτουν πηγές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με αξιωματούχους το πρώτο πακέτο που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, δεν ήταν αρκετό, και έπρεπε να είχε συμφωνηθεί ένα μεγαλύτερο πακέτο από το 2010.
Oι κ. Παπανδρέου και Παπαδήμος
Παπαδήμος – Παπανδρέου: Ανάγκη μέγιστης συνοχής της κυβέρνησης23.11.2011
Η ανάγκη μέγιστης αποφασιστικότητας και συνοχής της ελληνικής κυβέρνησης και των δυνάμεων που τη στηρίζουν αναδείχθηκε ως πρόταγμα στη συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου.
Δεν έγιναν δηλώσεις από τους κ. Σαμαρά και Παπαδήμο
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου – Σαμαρά23.11.2011
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν έγιναν δηλώσεις από τους δύο άνδρες.
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου στις 3 το μεσημέρι
Συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου στο Μαξίμου23.11.2011
Συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Aισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος
Λ. Παπαδήμος: Υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη22.11.2011
Για τις πρόσφατες εξελίξεις και την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας συζήτησαν ο έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΕΚΤ.
Βερολίνο: Ο Σαμαράς να κάνει το καθήκον του για τη χώρα του22.11.2011
"Προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι η υπογραφή Σαμαρά. Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει το καθήκον του για τη χώρα του. Η εθνική κυριαρχία είναι μία έννοια ελαστική στις μέρες μας" δηλώνει ανώτατη πηγή της καγκελαρίας.
O Λουκάς Παπαδήμος με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Γιούνκερ: Γραπτές εγγυήσεις για την 6η δόση 22.11.2011
Γραπτές διαβεβαιώσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση το αργότερο ώς την ερχόμενη Τρίτη, που είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup ζήτησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Χωρίς την 6η δόση δε θα αποπληρωθούν τα 2,8 δισ. ευρώ των ομολόγων που λήγουν το Δεκέμβριο
«Στερεύει» από ρευστότητα το δημόσιο22.11.2011
Το ελληνικό δημόσιο έχει ρευστό για άλλες 20 ημέρες σύμφωνα με δήλωση ανώτατου έλληνα αξιωματούχου στο Dow Jones που δεν κατονομάζεται.
Γραπτές διαβεβαιώσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη
Γιούνκερ: Γραπτές διαβεβαιώσεις το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 22.11.2011
Γραπτές διαβεβαιώσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup ζήτησε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο στο Λουξεμβούργο
Συναντήσεις Παπαδήμου με φόντο την 6η δόση 22.11.2011
«Η κυβέρνηση θα παράσχει τις έγγραφες εγγυήσεις» που ζητούν ΔΝΤ και Κομισιόν, επεσήμανε από τις Βρυξέλλες, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος συναντήθηκε με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπέι. Σήμερα συναντάται με τους επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη.
Απαραίτητη είναι η υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά για την εκταμίευση της έκτης δόσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από το Βερολίνο.
Γερμανία: Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν απαραίτητη την υπογραφή Α. Σαμαρά22.11.2011
Απαραίτητη είναι η υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά για την εκταμίευση της έκτης δόσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από το Βερολίνο. Εκτιμούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για την εφαρμογή των μέτρων και χαρακτηρίζουν τη Συμφωνία του Οκτωβρίου θετική.
Ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
Λ. Παπαδήμος: H νέα κυβέρνηση θα επιτύχει στο έργο της21.11.2011
Σημαντικές οι δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων δήλωσε ο πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξή του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Την ανάγκη για συναίνεση και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Πιέσεις από τις Βρυξέλλες για έγγραφες δεσμεύσεις21.11.2011
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζει πως εάν δεν υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα.
Τσαρλς Νταλάρα
Αισιόδοξος για ευρεία συμμετοχή στο PSI ο Νταλάρα18.11.2011
«Οι ιδιώτες πιστωτές συνεχίζουν να συναινούν σε κούρεμα της τάξης του 50 %» δήλωσε από τη Φρανκφούρτη ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ
Διαβεβαιώσεις ζητά και το ΔΝΤ για την 6η δόση18.11.2011
Ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ επισήμανε ότι «μόλις επιβεβαιωθεί η πολιτική βούληση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, το ΔΝΤ, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα προχωρήσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης».
O Χορστ Ράιχενμπαχ εκτίμησε ότι θα χρειστούν 2-3 χρόνια μέχρι να πάρει μπροστά η ελληνική κρατική μηχανή
60 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι 17.11.2011
Στην άμεση είσπραξη 6 με 8 δισ. ευρώ από τα συνολικά 60 δισ. των ανείσπρακτων φόρων προσανατολίζεται η Task Force. Το πλήρες κείμενο της έκθεσης.
ΔΝΤ: Ζητά «Ευρεία πολιτική υποστήριξη» από την Ελλάδα για την εκταμίευση της 6ης δόσης17.11.2011
Την ανάγκη ευρείας πολιτικής υποστήριξης στα μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη ζητά από την Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτού προβεί στην συνέχιση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
Ασμουσεν: Προϋπόθεση οι υπογραφές για την καταβολή της 6ης δόσης 17.11.2011
Απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, είναι μια ενυπόγραφη επιστολή της κυβέρνησης και των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά δηλώνει ο γερμανός υφυπουργός οικονομικών 'Ασμουσεν σε συνέντευξη του στη Deutsche Welle.
Αναφερόμενη στην περίπτωση της Ελλάδας η Άγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «ειδική περίπτωση μέσα στην ευρωζώνη».
Μέρκελ: Μόνο με πολιτικές λύσεις η επίλυση της κρίσης17.11.2011
Πολιτική ευαισθησία από τις χώρες εντός και εκτός ευρωζώνης ζήτησε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Αναφερόμενη στην περίπτωση της Ελλάδας έκανε λόγο για «ειδική περίπτωση μέσα στην ευρωζώνη».
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ