ΦΑΚΕΛΟΙ

Δηλώσεις Αξιωματούχων στο δρόμο προς την 6η δόση

12.09.2011 | 03:56 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:20 μμ 12.09.2011

Στον ιδιαίτερα ακανθώδη δρόμο της "δημοσιονομικής αρετής" καλείται να πορευτεί η κυβέρνηση στις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να πείσει την τριμερή, και τους ευρωπαίους εταίρους γενικότερα, ότι αυτή τη φορά θα υλοποιήσει τις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις.

Από τη στάση της Αθήνας θα εξαρτηθεί αν θα λάβουμε την έκτη δόση του δανείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή θα υλοποιηθούν τα απευκταία σενάερια περί στάσης πληρωμών.

Στο φάκελο του skai.gr φιλοξενούνται οι τοποθετήσεις των ηγετών της Ευρώπης και κορυφαίων αξιωματούχων της Κομισιόν και του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ο κ. Rice επανέλαβε την ανάγκη γρήγορης προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών
ΔΝΤ: Στις 5 Δεκεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης01.12.2011
O εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Gerry Rice επανέλαβε την ανάγκη γρήγορης προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Τόνισε ότι κατανοεί τις δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε οι πλούσιοι να σηκώσουν τα βάρη που τους αναλογούν.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται σήμερα στη δίκη δημοσιογράφων του Focus  με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία
Tagesspiegel: Απετράπη εκ νέου η χρεοκοπία της Αθήνας30.11.2011
Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης αναφέρονται σήμερα οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες. Αναφορές επίσης στην επιστολή Σαμαρά αλλά και την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Ευ. Βενιζέλος: Back on track (Video)30.11.2011
Πολύ ικανοποιημένος από το «πράσινο φως» του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο Ecofin. Όπως είπε ο υπουργός, η επόμενη εκταμίευση είναι πολύ καλό σημάδι για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα ξαναμπήκε στην τροχιά (back on track) και είμαι αισιόδοξος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Το Eurogroup αποφάσισε, επίσης, ο Πρόεδρός του να στείλει απαντητική επιστολή στην ελληνική Κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν
Eurogroup: Πράσινο φως για 6η δόση – προώθηση PSI30.11.2011
Tο Eurogroup, λαμβάνοντας υπόψη τις γραπτές δεσμεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν, αποφάσισε την εκταμίευση της έκτης δόσης, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιπλέον, το Eurogroup αποφάσισε να προωθηθεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και το PSI, με στόχο οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.
Eurogroup: «Ξεκλείδωσε» η 6η δόση29.11.2011
Εγκρίθηκε όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα. Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχομενος στη συνεδρίαση, είχε δηλώσει ότι η χώρα μας έχει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσει με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI.
Ευ. Βενιζέλος: διαθέτουμε την απαραίτητη πολιτική συναίνεση, την απαραίτητη εθνική ενότητα, καθώς και την εθνική βούληση και αποφασιστικότητα για να προχωρήσουμε
Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσει29.11.2011
Η Ελλάδα έχει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσει με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχομενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Η ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε ότι η ευρωζώνη «θα ξεκλειδώσει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που αφορούν την ελληνική βοήθεια που είχε μπλοκαριστεί».
«Ναι» της Αυστρίας για την 6η δόση προς την Ελλάδα 29.11.2011
Η 6η δόση των 8 δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα που είχε μπλοκαριστεί, περιμένοντας την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις της, θα ξεκλειδώσει από την Ευρωζώνη, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιος Προβόπουλος
Γ. Προβόπουλος: Δεν υπάρχουν περιθώρια αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης29.11.2011
Η αποτυχία περικοπής πρωτογενών δαπανών σε μόνιμη βάση, σε συνδυασμό με την έλλειψη αποφασιστικότητας στην εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής αποτελούν τα αίτια της επιδείνωσης της ύφεσης, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιο Προβόπουλο ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
O Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούμαν
«Κούρεμα» που απειλεί την Ελλάδα θέλουν Ιρλανδία, Πορτογαλία29.11.2011
Κινδύνους για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ενδέχεται να εγκυμονεί η πρόθεση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να ζητήσουν ανάλογη απομείωση του χρέους τους.
Παραθυράκι ντε Γιάγκερ για ευρωομόλογο – Νέο όχι Σόιμπλε
Αισιόδοξος ο Β. Σόιμπλε για την 6η δόση29.11.2011
Στο σημερινό Eurogroup είναι στραμμένα τα βλέμματα όπου αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Ο γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος για την καταβολή της.
Η Ελλάδα συνεχίζει να απασχολεί το Γερμανικό Τύπο29.11.2011
Η αντιμετώπιση της ευρωκρίσης απασχολεί και σήμερα τον γερμανικό τύπο. Η Bild υπερασπίζεται τη σκληρή της στάση έναντι της Ελλάδας, ενώ η Frankfurter Rundschau αναζητεί ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας.
«Κλειδώνει» σήμερα η 6η δόση29.11.2011
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη το Γιούρογκρουπ όπου αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, μετά και το πράσινο φως που άναψε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η χώρα του θα στηρίξει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του ήδη υπάρχοντος δανείου προς την Ελλάδα, εάν το ίδιο πράξει και η τρόικα.
«Πράσινο φως» για την 6η δόση από Σόιμπλε – Ρεν 28.11.2011
Καθησυχαστικός για την εκταμίευση της έκτης δόσης εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε. Την πεποίθηση ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup της Τρίτης, εξέφρασε ο επίτροπος Όλι Ρεν.
Ο κ. Ρεν τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει να ενταθούν οι διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο βοηθείας
Όλι Ρεν: «Πράσινο φως» για την 6η δόση μετά το Eurogroup 28.11.2011
Την πεποίθηση ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, εξέφρασε ο επίτροπος Όλι Ρεν. Είπε ακόμα ότι για να αποκατασταθεί η αυτοπεποίθηση στην ευρωζώνη, οι χώρες που αυτή τη στιγμή πλήττονται, όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση.
Η αποτίμηση της επιστολής αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη
Δεν τοποθετείται η Γερμανία στην επιστολή Σαμαρά25.11.2011
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Ζάιμπερτ αρνήθηκε να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει εάν κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης εκπληρώνεται με την επιστολή Σαμαρά ο όρος που είχε θέσει το Eurogroup
Ικανοποίηση ΔΝΤ για την επιστολή Σαμαρά24.11.2011
Καλωσόρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τους στόχους και τις πολιτικές του πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ και τη δέσμευσή της πως ό,τι αλλαγές προτείνει θα είναι σύμφωνες με τα πλαίσια του προγράμματος.
O Λουκάς Παπαδήμος με τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης
Ικανοποίηση Παπαδήμου για την επιστολή Σαμαρά24.11.2011
Την ικανοποίησή του για την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους επικεφαλής της ΕΕ, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίο
Γερμανικός Τύπος: «Ο Σαμαράς λέει ναι στο πρόγραμμα περικοπών», «Ο Σαμαράς δίνει ενυπόγραφες εγγυήσεις», «Δέσμευση από την Ελλάδα»
Süddeutsche Zeitung: Ο Α. Σαμαράς ανοίγει το δρόμο για την ευρωβοήθεια24.11.2011
Η επιστολή του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και η διαμάχη μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για το θέμα των ευρωομολόγων είναι τα θέματα της σημερινής γερμανικής επισκόπησης τύπου.
H κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, εκτιμά ο επικεφαλής της taskforce
Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα δε βρίσκεται ακόμη στον πάτο24.11.2011
H κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, εκτιμά ο επικεφαλής της taskforce της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ και επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα μόνο όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω. «Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας», καταλήγει.
To γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
Βερολίνο: Ανοίγει ο δρόμος για την 6η δόση μετά την επιστολή Σαμαρά23.11.2011
Ανοίγει ο δρόμος για την 6η δόση, καθώς η γερμανική κυβέρνηση φέρεται ικανοποιημένη από την επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Θετικά αντέδρασαν ανεπισήμως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ