ΦΑΚΕΛΟΙ

Δηλώσεις Αξιωματούχων στο δρόμο προς την 6η δόση

12.09.2011 | 03:56 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:20 μμ 12.09.2011

Στον ιδιαίτερα ακανθώδη δρόμο της "δημοσιονομικής αρετής" καλείται να πορευτεί η κυβέρνηση στις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να πείσει την τριμερή, και τους ευρωπαίους εταίρους γενικότερα, ότι αυτή τη φορά θα υλοποιήσει τις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις.

Από τη στάση της Αθήνας θα εξαρτηθεί αν θα λάβουμε την έκτη δόση του δανείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή θα υλοποιηθούν τα απευκταία σενάερια περί στάσης πληρωμών.

Στο φάκελο του skai.gr φιλοξενούνται οι τοποθετήσεις των ηγετών της Ευρώπης και κορυφαίων αξιωματούχων της Κομισιόν και του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν σθεναρά την ευρωπαϊκή ενοποίηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό, είπε ο κ. Vinals
J. Vinals - ΔΝΤ: «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι σενάριο που δεν εξετάζουμε» 21.09.2011
«Εμείς ως ΔΝΤ δεν εξετάσουμε και δεν συζητάμε κανένα απολύτως σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν θα τροφοδοτήσουμε αυτήν την συζήτηση», τόνισε ο υπεύθυνος νομισματικής πολιτικής του ΔΝΤ, Jose Vinals απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ.
Σήμερα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές
Β. Πεκρές: Κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα21.09.2011
Σήμερα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές. Δεν μπαίνουμε στο σενάριο χρεοκοπίας της Αθήνας. Αν η Ελλάδα υλοποιήσει τα αντισταθμίσματα του σχεδίου βοήθειας των 160 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκαν στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, θα σωθεί.
Δεν πρέπει να αποκλείουμε την επιλογή των ευρωομολόγων
Μπαρόζο: Τα ευρωομόλογα πρέπει να υπάρχουν ως εναλλακτική λύση 21.09.2011
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επανέλαβε τη θέση του υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και της ενίσχυσης της οικονομικής και δημοσιονομική ενοποίησης, με συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και σήμερα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Ράινερ Μπρούντερλε
«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους αναμένει ο Ρ. Μπρούντερλε 21.09.2011
Ο πρόεδρος της ΚΟ των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε δήλωσε σήμερα ότι αναμένει «κάποτε» περικοπή του ελληνικού χρέους, καθώς η Αθήνα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιου
Πορτογαλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ελλάδας 21.09.2011
Ο πορτογάλος πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την χώρα μας, ενώ έσπευσε να διαφοροποιήσει την Πορτογαλία από την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει, όπως είπε, «σοβαρά προβλήματα».
Όποιος εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συνιστά λύση, είναι, στην καλύτερη περίπτωση, άσχετος
Λαρς Φελντ: Ασχετος όποιος πιστεύει στη λύση της εξόδου από την Ευρωζώνη20.09.2011
«Η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Kölner Stadtanzeiger ο Γερμανός οικονομολόγος Λαρς Φέλντ, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης για την οικονομία, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας.
Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη δεν στηρίζει τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» τονίζει ο οίκος
Ο Fitch βλέπει χρεοκοπία για την Ελλάδα 20.09.2011
Χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης για την Ελλάδα, προβλέπει σε έκθεσή του ο οίκος Fitch. Εκτιμά ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για την ευρωζώνη και είναι βέβαιη πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει.
Η Ισπανία θα πρέπει να συνεχίσει να εστιάζει ιδιαίτερα την προσοχή της στην αποφασιστική εφαρμογή νέων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Τρισέ: Συστάσεις στην Ελλάδα - Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία20.09.2011
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην οικονομική εφημερίδα Expansion, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ καλεί την Ισπανία να προχωρήσει σε νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Προτροπή προς την Ελλάδα να υλοποιήσει ομικές μεταρρυθμίσεις και να περικόψει τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα
Σαλγάδο: Μειώστε τον δημόσιο τομέα20.09.2011
Προτροπή προς την Ελλάδα για να υλοποιήσει περαιτέρω δομικές μεταρρυθμίσεις και να περικόψει τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο.
Πολιτικά θα ήταν ένα καταστροφικό μήνυμα εάν προέκυπτε ότι ‘όποιος δεν ταιριάζει απόλυτα, θα πρέπει να τον πετάμε έξω’
DW: Νέο «όχι» της Μέρκελ στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ20.09.2011
Η Α. Μέρκελ προειδοποίησε εκ νέου για τις συνέπειες της συζήτησης περί εξόδου χωρών από την ευρωζώνη. Για τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί εκ νέου και ο Λαρς Φελντ, ένας εκ των «πέντε σοφών» της γερμανικής οικονομίας.
Σε περίπτωση πτώχευσης θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν
Κλέμενς Φουστ: Σταδιακά η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας...20.09.2011
Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής οικονομίας της Οξφόρδης, ο Γερμανός Κλέμενς Φουστ. Μιλώντας στην DW πρόβαλε τα παρακάτω επιχειρήματα.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ
Α. Αλταφάζ: Η ΕΕ δε ζητάει νέα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα19.09.2011
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε ζητάει από την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα λιτότητας, πέραν των συμφωνηθέντων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.
Η υιοθέτηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θεωρείται βέβαιη
Σίγουρη η Μέρκελ για την ψήφο υπέρ του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας19.09.2011
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε «σίγουρη» ότι ο κυβερνητικός της συνασπισμός θα ψηφίσει υπέρ του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στην κάτω βουλή.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο
Αν «βυθιστεί» η Ελλάδα, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η ΕΕ προειδοποιεί η Πορτογαλία19.09.2011
«Αν βυθιστεί η Ελλάδα, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο. Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ «να μιλάει με μια φωνή» ώστε να διαλύσει «τις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης».
Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις
Μπ. Τράα στο Economist: Να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί και να μειωθούν μισθοί του Δημοσίου19.09.2011
Να προχωρήσει στο κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και να μειώσει τους μισθούς του δημοσίου προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για το έλλειμμα για το 2011 και το 2012 παρά την ύφεση.
Σόιμπλε: Δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση χωρίς τη θετική έκθεση της τρόικας 18.09.2011
Την ανάγκη να παρουσιαστούν συγκεκριμένοι αριθμοί που να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το πρόγραμμα στήριξης, υπογραμμίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ειδάλλως όπως επισημαίνει δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση στήριξης της Ελλάδας.
G20: Στόχος η μη μετάδοση της ελληνικής κρίσης στις τράπεζες19.09.2011
Η πρόκληση για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G 20) που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Ουάσιγκτον είναι να εμποδίσουν την κρίση χρέους στην Ελλάδα να μετατραπεί σε μια μεγάλη τραπεζική κρίση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Paulo Norueira Batista στον ΣΚΑΪ
Ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος στο ΔΝΤ υπέρ της Ελλάδας 19.09.2011
Παρέμβαση - μέσω άρθρου του που υπογράφει αποκλειστικά για τον ΣΚΑΪ - κάνει ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα. Ο κ. Paulo Norueira Batista κάνει μία τοποθέτηση για την Ελλάδα με ιδιαίτερη σημασία.
Μπαν Κι Μούν: Στέλνει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα 18.09.2011
Μετά τη γνωστοποίηση της ματαίωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα μόνιμο αντιπρόσωπο στο διεθνή οργανισμό, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη, για να εκφράσει το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα, ζητώντας από τον κ. Μητσιάλη να μεταφέρει τις ευχές του στον κ. Παπανδρέου για να ξεπεραστούν τα σημερινά οικονομικά προβλήματα.
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Β. Σόιμπλε: Επίθεση στον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ17.09.2011
Ανεβαίνουν οι τόνοι στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στηλιτεύει τον συνάδελφό του υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ που προκάλεσε πανικό στις αγορές, κάνοντας λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ