ΦΑΚΕΛΟΙ

Η Alpha Eurobank αλλάζει τα δεδομένα

29.08.2011 | 03:38 μμΤελευταία Ενημέρωση 03:38 μμ 29.08.2011

Tα βιογραφικά των επικεφαλής του νέου σχήματος ΕΔΩ

Τα νέα δεδομένα της συγχώνευσης ΕΔΩ

Και το όνομα αυτής... Alpha Eurobank. Τα δύο μεγαλύτερα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία συμφωνία που θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ραγδαίες αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη. Οι συνέργειες που θα προκύψουν αναμένεται να δώσουν ώθηση στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία. 

Σημειώνεται ότι ο νέος όμιλος θα κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά σε όλες τις τραπεζικές δραστηριότητες και θα έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη χώρα. Ο ενιαίος όμιλος, με γνώμονα τις κοινές αξίες και αρχές, και με βάση ένα πελατοκεντρικό επιχειρηματικό μοντέλο, θα προσφέρει το πλέον ανταγωνιστικό φάσμα υπηρεσιών προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και θεσμικούς πελάτες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικές καταθέσεις εκτός Ελλάδος 21 δισ. ευρώ, ένα δίκτυο 1.300 και πλέον καταστημάτων διεθνώς και θα κατατάσσεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στις κύριες αγορές της περιφέρειας με χορηγήσεις 6,9 δισ. ευρώ στη Ρουμανία, 5,3 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία και 2,2 δισ. ευρώ στη Σερβία.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η Alpha Bank γνωστοποιεί την πρόθεσή της να περιμένει έως την οριστικοποίηση των όρων του PSI
Alpha Bank - Eurobank: Αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών τους στο ΧΑ30.01.2012
Αίρεται η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο των μετοχών της Alpha Bank και Eurobank.
Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου ανέστειλε την διαπραγμάτευση των μετοχών της Eurobank και της Alpha Bank
Alpha Bank: Αναμονή μέχρι την οριστικοποίηση του PSI30.01.2012
Την πρόθεσή της να περιμένει έως την οριστικοποίηση των όρων του PSI, προκειμένου να ενημερώσει μετόχους της σε γενική συνέλευση για τις επιπτώσεις από την επικείμενη συγχώνευση με τη Eurobank, επισημαίνει σε νέα ανακοίνωσή της η Alpha Bank.
Το «κούρεμα» καθυστερεί τη συγχώνευση Apha-Eurobank30.01.2012
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της Alpha Bank, δεν μπορεί επί του παρόντος να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης, καθώς και για την εν γένει εξέλιξη της συνένωσης των δύο τραπεζών.
Οι κ. Προβόπουλος και Παπούλιας
Προβόπουλος: Έρχονται νέες συγχωνεύσεις τραπεζών 31.08.2011
Βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις τραπεζών, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Η συγχώνευση Alpha - Eurobank στο επίκεντρο της συνάντησης Παπανδρέου - Προβόπουλου31.08.2011
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η συγχώνευση προοιωνίζεται τη σταθεροποίηση και την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του τραπεζιού συστήματος».
Θετικά τα πρώτα διεθνή σχόλια για το deal Alpha - Eurobank 30.08.2011
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλια των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, στην είδηση της συγχώνευσης της Alpha και της Eurobank με τη συμμετοχή του Κατάρ. Πρακτορεία και ηλεκτρονικές εφημερίδες κάνουν λόγο για την πρώτη καλή είδηση από την Ελλάδα εδώ και μήνες.
Η Alpha Eurobank αλλάζει τα δεδομένα29.08.2011
Eurobank και Alpha Bank ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία συμφωνία που θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ραγδαίες αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη. Οι συνέργειες που θα προκύψουν αναμένεται να δώσουν ώθηση στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.
Α. Σαμαράς: Η συγχώνευση Alpha Bank – Eurobank, απάντηση στις προκλήσεις για το τραπεζικό σύστημα 29.08.2011
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συμφωνία συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank EFG είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας, κυρίως, της Κυβερνητικής ανεπάρκειας.
Alpha Eurobank!29.08.2011
Alpha Eurobank: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος. Eπικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο συν-διευθύνοντες σύμβουλοι, οι  Δημήτρης Μαντζούνης, υπεύθυνος κεντρικών λειτουργικών υπηρεσιών (εταιρικό κέντρο) και Νικόλαος Νανόπουλος, υπεύθυνος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Πρωτοφανής εκτίναξη του δείκτη στο Χ.Α. κατά 14%29.08.2011
Ιδιαίτερη ικανοποίηση συνεχίζει να προκαλεί στους επενδυτές η ανακοίνωση της συγχώνευσης AlphaBank με Eurobank, με τον δείκτη να παρουσιάζει πρωτοφανή ενίσχυση μετά από την πρόσφατη πτωτική πορεία του που τον έχει βυθίσει κάτω από τις 1.000 μονάδες.
Ο Γιάννης Κωστόπουλος
Γ. Κωστόπουλος: Μεγάλο βήμα μπροστά για το τραπεζικό σύστημα 29.08.2011
«Μεγάλο βήμα μπροστά για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος η συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank – Eurobank» δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλους. «Η συγχώνευση βάση για την ανόρθωση της οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank Τίμος Χριστοδούλου.
Ο διοικητής της ΤτΕ
Τράπεζα της Ελλάδος: Βήμα - σταθμός η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank29.08.2011
«Η σημερινή απόφαση περί συγχώνευσης των τραπεζών Alpha και EFG Eurobank για τη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής τράπεζας αποτελεί το πρώτο βήμα - σταθμό στη διαδικασία ανασχεδιασμού του ελληνικού τραπεζικού χάρτη», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

Βενιζέλος: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές29.08.2011
Η απόφαση που πήραν οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank να ενώσουν τις δυνάμεις τους «είναι μια θετική εξέλιξη που δείχνει το δυναμισμό και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Reuters: Με 7 προς 5 η ανταλλαγή μετοχών Eurobank – Alpha Bank29.08.2011
Στη βάση σχέσης ανταλλαγής 7 μετοχών της Eurobank προς 5 της Alpha Bank, θα πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Alpha Bank και Eurobank29.08.2011
Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο εταιριών, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εν αναμονή της συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων για τη μεταξύ τους συγχώνευση και τις σχετικές ανακοινώσεις.
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος
Παρέμβαση ΟΤΟΕ στη συγχώνευση Alpha Bank – Eurobank28.08.2011
Η θέση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων ενόψει της συγχώνευσης Alpha Bank – Eurobank είναι η αποτροπή απολύσεων και διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών.
Με τις "ευχές" του διοικητή της ΤτΕ το deal
«Γάμος» Αlpha Bank - Eurobank: Καταλύτης εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα 28.08.2011
Τη Δευτέρα συνεδριάζουν τα ΔΣ της Eurobank και της Alphabank και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η συγχώνευση των δυο τραπεζών, με τη συμμετοχή σχήματος επενδυτών από το Κατάρ. Ο ρόλος της BlackRock τα στελέχη της οποίας αφικνούνται τη Δευτέρα στη χώρα μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας
ΣΥΝ: Nα μη χαθούν θέσεις εργασίας από τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank 28.08.2011
Η εξαγγελθείσα συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank αποτελεί μια αμυντικού χαρακτήρα κίνηση και έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για στήριξη των τραπεζών, υποστηρίζει ο Συνασπισμός.
Ιστορική συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank - Eurobank 27.08.2011
Alpha Bank και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους με συμμετοχή κεφαλάιων από το Κατάρ. Η συμφωνία αποτελεί την πρώτη μεγάλη κίνηση στον τραπεζικό κλάδο στο πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών που πυροδοτούν η κρίση χρέους.
Προηγούμενη   
  •  1 
   Επόμενη
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ