ΦΑΚΕΛΟΙ

Τα κινητά δεν προορίζονται για τις χωματερές

02.05.2011 | 12:10 μμΤελευταία Ενημέρωση 12:10 μμ 02.05.2011

Απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων.

Τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στον συμβατικό κάδο σκουπιδιών (και κατά συνέπεια στις χωματερές), καθώς είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον. 

Κι αυτό, γιατί ένα κινητό τηλέφωνο αποτελείται από υλικά όπως πλαστικό και μέταλλα, ενώ η μπαταρία της μπορεί να περιέχει στοιχεία όπως νικέλιο και κάδμιο, τα οποία, αν απορριφθούν, επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα επιμέρους υλικά των συσκευών αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή άλλων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη Vodafone, ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τους πολίτες διοργανώνοντας δράσεις για την ανακύκλωση των παλαιών τους κινητών και των εξαρτημάτων τους.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τα παλιά μας κινητά δεν είναι σκουπίδια
Ανακύκλωση κινητών: Επόμενη δράση στις 28/5 σε Ψυχικό και Καβάλα15.05.2011
Επιτυχημένη ήταν και η 4η δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone για ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε Μαρούσι και Κολωνάκι, με σύνθημα: «Το παλιό του κινητό ρίξ' το στην ανακύκλωση».
Τα παλιά μας κινητά τηλέφωνα δεν είναι σκουπίδια!
Πειραιάς και Παγκράτι το έριξαν στην ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων 14.05.2011
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων στον Πειραιά και στο Παγκράτι, που συνδιοργάνωσαν ο ΣΚΑΪ και η Vodafone. Tο Σάββατο 21 Μαΐου έρχεται η 4η δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone για ανακύκλωση κινητών στο Μαρούσι και το Κολωνάκι.
Στις 14 Μαΐου η επόμενη ανακύκλωση κινητών 08.05.2011
Το Σάββατο 14 Μαίου πραγματοποιείται η 3η κατά σειρά δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone για ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Η δράση θα γίνει στον Πειραιά και στο Παγκράτι από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Νεά δράση ανακύκλωσης κινητών το επόμενο Σάββατο 07.05.2011
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση της ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων στον πεζόδρομο της Φωκιώνος Νέγρη και στην πλατεία Νέας Σμύρνης.
Ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων από ΣΚΑΪ - Vodafone 02.05.2011
Νέα δράση για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων διοργανώνεται αυτό το Σάββατο 7 Μαίου στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Τα κινητά δεν προορίζονται για τις χωματερές02.05.2011
Απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η ανακύκλωση των κινητών τηλεφώνων.
Τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στον συμβατικό κάδο σκουπιδιών (και κατά συνέπεια στις χωματερές).
Από τη δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone συγκεντρώθηκαν 1.917 κινητά τηλέφωνα
Θετικός απολογισμός της κοινής δράσης ΣΚΑΪ - Vodafone27.04.2011
Στην κοινή δράση ΣΚΑΪ με τη Vodafone συγκεντρώθηκαν 1.917 κινητά τηλέφωνα, 1.369 φορτιστές, 219 μπαταρίες κινητών τηλέφωνων, 388 αξεσουάρ, καθώς και 406 αξεσουάρ σταθερής τηλεφωνίας και internet.
Οι διαφορετικοί φορτιστές παράγουν σήμερα χιλιάδες τόνους αποβλήτων κάθε χρόνο
Επιτέλους κοινός φορτιστής στα κινητά 29.06.2009
Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων συμφώνησαν να θέσουν τέλος στην ασυμβατότητα των φορτιστών κινητών τηλεφώνων. Οι διαφορετικοί φορτιστές παράγουν σήμερα χιλιάδες τόνους αποβλήτων ετησίως.

Προηγούμενη

      Επόμενη
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ