ΦΑΚΕΛΟΙ

Τα κινητά δεν προορίζονται για τις χωματερές

02.05.2011 | 12:10 μμΤελευταία Ενημέρωση 12:10 μμ 02.05.2011

Απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων.

Τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στον συμβατικό κάδο σκουπιδιών (και κατά συνέπεια στις χωματερές), καθώς είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον. 

Κι αυτό, γιατί ένα κινητό τηλέφωνο αποτελείται από υλικά όπως πλαστικό και μέταλλα, ενώ η μπαταρία της μπορεί να περιέχει στοιχεία όπως νικέλιο και κάδμιο, τα οποία, αν απορριφθούν, επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα επιμέρους υλικά των συσκευών αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή άλλων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη Vodafone, ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τους πολίτες διοργανώνοντας δράσεις για την ανακύκλωση των παλαιών τους κινητών και των εξαρτημάτων τους.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

«Το παλιό κινητό σου ρίξτο στην ανακύκλωση»
Ανακύκλωση κινητών το Σάββατο σε Νέο Ηράκλειο και Ναύπλιο31.03.2012
Καλούμε όλους τους ακροατές μας, οι οποίοι έχουν παλιά κινητά τηλέφωνα για ανακύκλωση να τα φέρουν στο Νέο Ηράκλειο, στην πλατεία 25ης Μαρτίου, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ και στο Ναύπλιο στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 13.45 το μεσημέρι ανακυκλώνουμε.
«Το παλιό κινητό σου ρίξτο στην ανακύκλωση»
Ανακυκλώνουμε κινητά σε Νέο Ηράκλειο και Ναύπλιο26.03.2012
O ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Με σύνθημα: «Το παλιό κινητό σου ρίξτο στην ανακύκλωση», διοργανώνουμε δράση το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Νέο Ηράκλειο και το Ναύπλιο
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 11.00-13.45 στην Ηλιούπολη και την Καλλιθέα
ΣΚΑΪ - VODAFONE: Ανακύκλωση κινητών σε Ηλιούπολη και Καλλιθέα 17.03.2012
O ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», διοργανώνουμε δράση το Σάββατο 17 Μαρτίου, στην Ηλιούπολη και την Καλλιθέα.
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 11.00-13.45 στην Ηλιούπολη και την Καλλιθέα
ΣΚΑΪ - VODAFONE: Ανακυκλώνουμε κινητά σε Ηλιούπολη και Καλλιθέα 11.03.2012
O ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», διοργανώνουμε δράση το Σάββατο 17 Μαρτίου, στην Ηλιούπολη και την Καλλιθέα.
Οι δράσεις μας συνεχίζονται
Επιτυχημένη η ανακύκλωση κινητών σε Νέο Ψυχικό και Χίο25.02.2012
Από το Μάρτιο του 2011 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 14 δράσεις σε 28 πόλεις της Ελλάδας και έχουν ανακυκλωθεί 65.000 συσκευές και περιφερειακά τους.
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Ανακυκλώνουμε κινητά σε Νέο Ψυχικό και Χίο19.02.2012
ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», διοργανώνουμε δράση σήμερα Σάββατο στο Νέο Ψυχικό και τη Χίο.
Από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 13.45 το μεσημέρι ανακυκλώνουμε σε Παλαιό Φάληρο και Ελευσίνα
Ανακυκλώνουμε κινητά σε Π. Φάληρο και Ελευσίνα04.02.2012
O ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», διοργανώνουμε δράση το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στο Παλαίο Φάληρο και την Ελευσίνα.
Ανακύκλωση κινητών ΣΚΑΪ – Vodafone: Συγκεντρώθηκαν πάνω από 60.000 συσκευές 01.02.2012
Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ έχει συγκεντρωθεί στις δράσεις ανακύκλωσης του ΣΚΑΪ και της Vodafone από την άνοιξη του 2011 έως σήμερα. Από τον Μάρτιο του 2011 έως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 60.236 συσκευές.
Το παλιό σου κινητό ριξ’ το στην ανακύκλωση σε Πειραιά και Ιωάννινα 23.01.2012
Με σύνθημα «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», διοργανώνουμε δράση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στον Πειραιά και τα Ιωάννινα. Φέρτε τα παλιά σας κινητά για ανακύκλωση στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου Α’ και στα Ιωάννινα, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας
Το παλιό σου κινητό ριξ' το στην ανακύκλωση
Ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων σε Περιστέρι και Γρεβενά13.01.2012
Με σύνθημα «To παλιό σου κινητό βάλτο στην ανακύκλωση», ο ΣΚΑΪ και η Vodafone διοργανώνουν δράση για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο Περιστέρι και τα Γρεβενά.
Το παλιό σου κινητό ριξ' το στην ανακύκλωση
Το παλιό σου κινητό ριξ' το στην ανακύκλωση σε Περιστέρι και Γρεβενά05.01.2012
Με σύνθημα «To παλιό σου κινητό βάλτο στην ανακύκλωση», ο ΣΚΑΪ και η Vodafone διοργανώνουν δράση για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο Περιστέρι και τα Γρεβενά.
17/21: Στη Γλυφάδα στην οδό Άγγελου Μεταξά 21 και στις Σέρρες στην πλατεία Κρονίου, από τις 11.00 μέχρι και τις 13.45
Το παλιό σου κινητό ριξ' το στην ανακύκλωση σε Γλυφάδα και Σέρρες! 11.12.2011
O ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», διοργανώνουμε δράση το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου,
Το Σάββατο ανακυκλώνουμε κινητά τηλέφωνα σε Άγιο Δημήτριο και Ηράκλειο Κρήτης27.11.2011
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο ΣΚΑΪ και η Vodafone διοργανώνουν νέα μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων.
Θερμή ανταπόκριση στις δράσεις του ΣΚΑΪ και της Vodafone22.11.2011
Σημαντικά αποτελέσματα είχε η δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone για την ανακύκλωση των κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ που έγινε στο Χαλάνδρι το περασμένο Σάββατο. Tα στοιχεία αναλυτικά.
Σε κάθε σημείο, θα βρίσκονται μεγάλοι κουμπαράδες του ΣΚΑΪ και της VODAFONE, οι οποίοι θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές
Το Σάββατο ανακυκλώνουμε κινητά τηλέφωνα σε Χαλάνδρι και Ρέθυμνο 13.11.2011
O ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», διοργανώνουμε δράση το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στο Χαλάνδρι και το Ρέθυμνο.
Εθνική συναίνεση στην... ανακύκλωση 05.11.2011
Δυο χιλιάδες άτομα προσήλθαν στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στην ανακύκλωση που διοργάνωσαν ΣΚΑΪ και Vodafone.
Μία δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone
Ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων ΣΚΑΪ - Vodafone31.10.2011
O ΣΚΑΪ και η Vodafone διοργανώνουν νέα μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων. Διοργανώνουμε δράση σήμερα Σάββατο στη Δάφνη και την Πάτρα.
Από 22/10 ο ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων
«Το παλιό σου κινητό ριξ’το στην ανακύκλωση»!14.10.2011
Από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο ΣΚΑΪ και η VODAFONE διοργανώνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων.
Ανακύκλωση κινητών: Επιτυχημένη και η πέμπτη δράση21.05.2011
Με σύνθημα: «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΡΙΞ’ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», ανακυκλώσαμε το Σάββατο στο Φάρο Νέου Ψυχικού, στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισίας και Δημητρίου Βασιλείου και στην Καβάλα, στην πλατεία Ελευθερίας.
Οι νικητές των δράσεων ανακύκλωσης κινητών12.05.2011
Εκατοντάδες είναι οι πολίτες που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ και της Vodafone για ανακύκλωση των παλιών τους κινητών. Όσοι συμμετέχουν μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για να κερδίσουν πολλά δώρα. Αναλυτικά τα ονόματα των νικητών μέχρι στιγμής.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ