Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά πλέον όλες τις Κυριακές του χρόνου - Αντιδράσεις

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Jumbo στο ιστότοπο του φαίνεται πως το κατάστημα στην Πρέβεζα, και το υποκατάστημα Κατερίνης θα λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου, από τις 11π.μ έως τις 6μ.μ. : «Αγαπητοί μας πελάτες σας ενημερώνουμε ότι από τον Ιανουάριο, όλες τις Κυριακές το κατάστημά μας θα είναι ανοιχτό με ωράριο λειτουργίας 11.00 - 18.00. Ευχαριστούμε πολύ»

«Στην πραγματικότητα τα Jumbo εδώ είναι η τροχοπέδη για να επεκταθεί σιγά-σιγά το μέτρο σε όλη την Ελλάδα» δήλωνε πριν λίγες ημέρες στο Dikaiologitika News o πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος. «Η Πρέβεζα άλλωστε δεν έχει τόσο μεγάλο πληθυσμό ώστε να δικαιολογείται το άνοιγμα του καταστήματος εδώ τις Κυριακές. Μόνο την τοπική κοινωνία εξυπηρετούν αυτά τα καταστήματα, οι Κυριακές δεν θα αυξήσουν το τζίρο. Στην ουσία αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία είναι να 'μετρήσει' τις αντιδράσεις συνδικαλιστών αλλά και της τοπικής κοινωνίας για να δει πως θα προχωρήσει παρακάτω. Ήδη ακούσαμε για την Κατερίνη. Αύριο-μεθαύριο εικάζουμε ότι θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το μέτρο στα Γιάννενα, μια πόλη με 250.000 κατοίκους». 

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του Νομού Πρέβεζας που ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης των Jumbo ενώ εξετάζει και περαιτέρω αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, η Jumbo έχει επενδύσει περίπου 20 εκατομύρια ευρώ για τη δημιουργία των καταστημάτων με τη λογική ότι θα μπορούν να ανοίγουν και τις Κυριακές.

Παραμένει άγνωστο για την ώρα αν θα ανοίγουν τις Κυριακές τα σουπερμάρκετ ή άλλα καταστήματα. 

Αξίζει να επισημανθεί πως οι 8 Κυριακές που τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών και καλοκαιρινών εκπτώσεων αντίστοιχα, η πρώτη Κυριακή του εκπτωτικού δεκαημέρου του Μαΐου και η αντίστοιχη του Νοεμβρίου, ενώ προαιρετική είναι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων, τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και την τελευταία Κυριακή του έτους.

Πηγή: skai.gr