Κλείσιμο

Μπίζνες στην Ουάσινγκτον: Επαφές Σταϊκούρα με επενδυτές, τράπεζες και οίκους αξιολόγησης

Πυκνές επαφές με επικεφαλής και εκπροσώπους επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων, καθώς και οίκους αξιολόγησης, θα έχει ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στον απόηχο του δανεισμού της χώρας με αρνητικά επιτόκια (έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου) ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους της BlackRock, Deutsche Bank,  BNP Paribas, Credit Suisse, η JP Morgan, HSBC, Citibank, Nomura Bank, Moody's και DBRS, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

Παράλληλα, στο περιθώριο της συνόδου ο υπουργός θα συναντηθεί με τη νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκεβα, με την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Κιθ Κρακ.

Επίσης, θα έχει θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, όπου πλέον η Ελλάδα, από προχθές Δευτέρα, συμμετέχει ως 44ο τακτικό μέλος. Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της.

Πηγή: skai.gr