Ξεκινά σήμερα, 24/6, η καταβολή της δίμηνης παράτασης για τα επιδόματα ανεργίας- Δικαιούχοι και ποσά

Της Γωγώς Κατσέλη 

Ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου η καταβολή του πρώτου μήνα της δίμηνης παράτασης για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τον Μάιο του 2020. 

Συγκεκριμένα, για όσους ανέργους έληξε το επίδομά τους εντός του Μαΐου και έχουν συμπληρώσει 30 ημέρες εγγεγραμμένης ανεργίας από τη λήξη, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ενώ ο δεύτερος μήνας θα πληρωθεί τον Ιούλιο.

Η δίμηνη παράταση αφορά στα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Μαΐου. Εξαιρούνται αυτοί που έλαβαν τη δίμηνη παράταση το πρώτο τετραμήνο του έτους, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των ανέργων. 

Υπογραμμίζεται ότι δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων, κατόπιν έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Ποσά 
Αναλυτικά τα ποσά ανά κατηγορία δικαιούχων διαμορφώνονται ως εξής:
•    Οι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν ποσό έως 798,5 ευρώ ή έως 399,25 € μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
•    Οι δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων θα λάβουν επίδομα έως του ποσού των 720 ευρώ ή έως 360 € μηνιαίως.
•    Οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας θα λάβουν έως 400  ευρώ ή έως 200 ευρώ μηνιαίως.

Η καταβολή των επιδομάτων θα ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. 
 

Πηγή: skai.gr