Γεωργιάδης: Θα υπάρξει λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Θα υπάρξει λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές κατά τα πρότυπα των «capital controls», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός δεν επεκτάθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ενημέρωσε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τα επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά για την πρόταση του ΕΣΑ με θέμα το πρόβλημα των μεταχρονολογημένων επιταγών, που έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς.

Επισήμανε την επιτακτική ανάγκη άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος, που θα συμβάλει στο να παραμείνουν ζωντανές οι παραγωγικές  δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου και πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΕΣΑ υπολογίζει και τις δύο συναλλασσόμενες πλευρές, έχει συμπεριλάβει απόψεις τόσο θεωρητικών όσο και πρακτικών παραγόντων της χώρας και αποτελεί μία δίκαιη και τεκμηριωμένη λύση που καλύπτει όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας.

Στη συνέχεια ζήτησε από τους προέδρους των φορέων να στηρίξουν την πρόταση του ΕΣΑ ώστε να καταγραφεί μία ενιαία και δυνατή φωνή όλου του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδος.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ