Γεωργιάδης: Μεγάλο στοίχημα η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το πέρας της επιδημίας του κορωνιού στη χώρα, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η επόμενη μέρα αναμφισβήτητα θα έχει δυσκολίες για την ελληνική οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όταν με το καλό περάσει ο ιός έχουμε μπροστά μας κουπί, όλα όσα κάνουμε έχουν σοβαρή επίπτωση στην οικονομία μας".

" Τίποτα δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο ή ζημιά είναι πραγματική", τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνιού θα θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο.

Αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας, ο κος Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως αυτή δεν έχει χαρακτήρα απώλειας της θέσης εργασίας αλλά αντιθέτως διασφαλίζει τόσο αυτή όσο και το ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα τους.

" Η αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας" τόνισε προσθέτοντας πως όσοι είναι σε αναστολή εργασίας όταν η επιχείρηση ανοίξει και πάλι θα είναι στις θέσεις τους.

Παράλληλα ο κος Γεωργιάδης επεσήμανε την άμεση θέσπιση σειράς μέτρων ακριβώς για να διασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού των πολιτών, ο κος Γεωργιάδης εξέφρασε πως αυτά δεν ενέχουν αυταρχισμό δεδομένου ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός πως κρίθηκε αναγκαίο να παρθούν. Επιπρόσθετα εξέφρασε πως αυτά δεν πρόκειται να αρθούν χωρίς να δώσει έγκριση η επιστημονική επιτροπή.

Πηγή: skai.gr