Ελευθέριος Βενιζέλος: «Απογειώνεται» με έργα εκσυγχρονισμού εκατοντάδων εκατ. ευρώ

Ο αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος «απογειώνεται» με έργα εκσυγχρονισμού προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατ. ευρώ για να ανταποκριθεί  στη συνεχιζόμενη αύξηση της επιβατικής κίνησης. 

Αποτελεί έναν από τους πλέον εμβληματικούς και σύγχρονους, αλλά και πιο βραβευμένους αερολιμένες (κατέλαβε την πρώτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκατ. επιβατών στο «Routes Europe 2019» με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών) και τώρα γίνεται καλύτερος.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν έργα (που θα διαρκέσουν για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια) για την επέκταση του αερολιμένα. Το master plan έχει κατατεθεί ήδη για έλεγχο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.


Τα έργα

Αναλυτικότερα, θα επεκταθεί το κεντρικό terminal με νέες θύρες επιβατών που θα συνδεθούν με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις με μια γέφυρα. Στόχος, η αύξηση της δυναμικότητας σε 33 εκατ. επιβάτες τα επόμενα τρία με τέσσερα χρονιά από 26 εκατ. σήμερα. Εξάλλου φέτος θα έχουμε ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης με 25,5 εκατ. επιβάτες. 

Επίσης, σύντομα ξεκινούν έργα επέκτασης της πίστας του αεροδρόμιου, αλλά και έργα για την επέκταση του βοηθητικού terminal που βρίσκεται στο χώρο του αεροδρομίου. Επίσης υπάρχει μελέτη για την κατασκευή νέου χώρου αναμονής ταξί στα βορειοδυτικά του εμπορικού πάρκου.

Πηγή: skai.gr