Έκτακτη Σύνοδος για την κρίση

Τη σύγκλιση έκτακτης συνόδου των ηγετών των μεγάλων και οικονομικά αναπτυγμένων χωρών, πριν από το τέλος του έτους, σκοπεύει να πραγματοποιήσει το Παρίσι που ασκεί την εξάμηνη προεδρία στην Ένωση, με στόχο τον συντονισμό της δράσης για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος για την ευρωπαϊκές υποθέσεις γάλλος υπουργός Ζαν Πιερ Ζουιγιέ.

Ο πυρήνας των κρατών θα είναι αυτός του G8, και το μοναδικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών θα είναι ο έλεγχος και η ρύθμιση της λειτουργίας των χρηματοπιστωτικιών
Αγορών.

Έχουμε ανάγκη από νέους κανόνες σε διεθνές επίπεδο για τη βελτίωση του ελέγχου των χρηματιστηριακών αγορών εξήγησε ο κ. Ζουιγιέ της δήλωσης του οποίου είχε προηγηθεί άλλη του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Γιοακίμ Αλμούνια σύμφωνα με τον οποίο η εσωτερική κοινοτική δράση δεν είναι επαρκής για ν αντιμετωπίσουμε τη κρίση που συγκλονίζει σήμερα τις χρηματοπιστωτικές Αγορές.

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση έχει ανέλ • • θει στο 1,3 τρισ. δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν.

Η νέα εκτίμηση του επικεφαλής του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το συνολικό κόστος από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση ξεπερνάει σημαντικά τις προηγούμενες εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για συνολικό κόστος ύψους 1 ως 1,1 τρισ. δολαρίων.

Ο Ν. Στρος Καν έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέδριο στις ΗΠΑ για την οικονομική επίπτωση από τις απότομες αυξήσεις των τιμών των εμπορευμάτων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Κόνι Λότσε.
Πηγή: skai.gr