Πύλη εισόδου στην Ευρώπη

"Η Ελλάδα είναι μια πολύ δυναμική οικονομία τα τελευταία χρόνια" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "The Washington Times" με τίτλο "Πύλη εισόδου στην Ευρώπη" ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, που βρέθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα τη περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες με επικεφαλής διεθνών οικονομικών οργανισμών και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αλογοσκούφης η Ελλάδα είναι η πιο ώριμη οικονομία της περιοχής καθώς οι ελληνικές εταιρείες έχουν επενδύσει περίπου 15 δις δολάρια στη ΝΑ Ευρώπη και οι ελληνικές τράπεζες επεκτείνονται στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, όπου έχουν αγοράσει σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στις αποκρατικοποιήσεις και στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Οι αποκρατικοποιήσεις εστιάζονται στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών.

"Η πρόκληση είναι να αποκρατικοποιήσουμε περαιτέρω την οικονομία", αναφέρει ο κ.Αλογοσκούφης.

Εξάλλου, στην συνέντευξη του ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρεται στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δίνοντας έμφαση στη μείωση του ελλείμματος στο 2,6% του ΑΕΠ από 7,8% που ήταν πριν από τρία χρόνια, στο ρυθμό ανάπτυξης που έφτασε το 3,7% το 2005 και το 4,3% πέρυσι, και στην ανεργία που υποχώρησε στο 8,9% από 10,5% το 2004.
Ο υπουργός Οικονομίας βρίσκεται στην Αυστραλία, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, στο πλαίσιο της στρατηγικής για ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και της προσέκλυσης ξένων επενδύσεων.
Πηγή: skai.gr