Ικανοποίηση Σταϊκούρα για δηλώσεις Λαγκάρντ υπέρ μείωσης των πλεονασμάτων

Την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία τάχθηκε υπέρ της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά και επίμονα να δημιουργήσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επίτευξη της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων , υπογραμμίζοντας ότι σε αυτά συμφώνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς, σε καθεστώς χαμηλών μάλιστα ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης.

«Φαίνεται ότι δημιουργείται μία θετική δυναμική προς την επιθυμητή κατεύθυνση από τους ηγετικούς κύκλους των θεσμών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως βασικό στόχο τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων στα οποία συμφώνησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς, με χαμηλούς μάλιστα ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.

Η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά και επίμονα να δημιουργήσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Με ικανοποίηση ακούσαμε σήμερα την απερχόμενη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μελλοντική Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κριστίν Λαγκάρντ να τοποθετείται υπέρ της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Φαίνεται ότι δημιουργείται μία θετική δυναμική προς την επιθυμητή κατεύθυνση από τους ηγετικούς κύκλους των θεσμών».