Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: 40 ξένοι επενδυτικοί οίκοι στην Αθήνα

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οργανώνει για πρώτη φορά τη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης για ’μεσες Διεθνείς Επενδύσεις (Foreign Direct Investments Roundtable) με Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και θα προσφέρει σε θεσμικούς επενδυτές διεθνών επενδυτικών ομίλων και εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα πρόσβαση σε έναν οδικό χάρτη με τις νέες ευκαιρίες Επενδύσεων και Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ήδη 40 εκπρόσωποι διεθνών επενδυτικών οίκων, και αντίστοιχος αριθμός εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα που στηρίζουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση. Μεταξύ των επενδυτικών ομίλων από το εξωτερικό και την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στη Συζήτηση, περιλαμβάνονται και οι κάτωθι: BC Partners, Bain Capital Credit, Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse International, Enagas, Groupe Tranchant, Iberdrola, Milbank - Tweed - Hadley & McCloy, Mohegan Gaming Entertainment, Panaxia Limited, Rothschild Global Advisory, Siemens Gamesa Renewables Energy – SGRE, UBS Investment Bank, Alantra Greece, Axia Ventures Group Ltd, Chipita, Eldorado Gold, Fraport Greece, GE Power Services, Papastratos S.A. Επισυνάπτεται ο πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων μέχρι σήμερα. Η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης για ’μεσες Διεθνείς Επενδύσεις είναι κλειστή εκδήλωση, με αυστηρά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
Η Συζήτηση θα στραφεί γύρω από το θέμα των παραγωγικών Επενδύσεων, έναν κρίσιμο και καίριο παράγοντα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τη λύση που θα βελτιώσει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι η νέα Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει μια σειρά μεγάλων προκλήσεων, οι ανακοινώσεις της καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα και την τεράστια σημασία που προσδίδει προκειμένου να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να επιλυθούν ζητήματα που στο παρελθόν έχουν αποτελέσει τροχοπέδη στην παραγωγικότητα και να συντελεστεί μία ταχύτατη ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.
 
Οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι που έχουν δεχθεί να συμμετάσχουν στη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης είναι οι ακόλουθοι:
 
• Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. ’δωνις Γεωργιάδης
• Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης (αναμένεται επιβεβαίωση)
• Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης
• Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης
• Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης
• Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Γεράσιμος Θωμάς (αναμένεται επιβεβαίωση)
• Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Κώστας Φραγκογιάννης
• Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, κ. Ιωάννης Τσακίρης
• Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
•      Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός (αναμένεται επιβεβαίωση)

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης προσκληθεί να συμμετάσχει στη Συνάντηση.
Πηγή: skai.gr