ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό από το Taxisnet. Οδηγίες

Aναρτήθηκαν στο Taxisnet λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Παρασκευής 30/8 τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2019, τα οποία θα είναι μειωμένα μεσοσταθμικά κατά 22%.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα εφάπαξ καταβολής ή πληρωμής σε δόσεις του ΕΝΦΙΑ 2019. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να ελεγχθούν κωδικό προς κωδικό από τους φορολογούμενους προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία των ακινήτων ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με πρώτη δόση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2019 από το taxisnet – gsis
Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2019 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

  1. Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
  2. Επιλέξτε το τρέχον έτος (2019).
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2018.
  4. Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.
  5. Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
  6. Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
  7. Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.
Πηγή: skai.gr