Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μέχρι 30 Ιουλίου

Παράταση μιας ημέρας στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων έδωσε το υπουργείο οικονομικών, όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης του στο facebook ο πρόεδρος του Ο.Ε.Ε, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, το υπουργείο εξέταζε το ενδεχόμενο να δοθεί μια σύντομη παράταση όσον αφορά την υποβολή των δηλώσεων με τον κο Κόλλια να ενημερώνει και πάλι μέσω ανάρτησης του ότι αναμενόταν επίσημη ανακοίνωση για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι τυπικά σήμερα τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για όσους έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Όσοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία της δήλωσης.




Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου:

1. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, υποβάλλονται εμπρόθεσμα χωρίς κυρώσεις μέχρι την 30η Ιουλίου 2019.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία δεν έχει λήξει, υποβάλλονται εμπρόθεσμα χωρίς κυρώσεις μέχρι την 30η Ιουλίου 2019.

Αθήνα 29 Ιουλίου 2019
Ο Υφυπουργός
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: skai.gr