Έλεγχοι ΑΑΔΕ: Οι πρωταθλητές στο «εθνικό σπορ» της φοροδιαφυγής

Και όπως αποδεικνύεται, η φοροδιαφυγή είναι το ...εθνικό μας σπορ. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποδεικνύει εκτός των άλλων κι η χαρακτηριστική περίπτωση ιδιοκτήτη κυλικείου στην Ρόδο καθώς για τρίτη φορά  η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βάζει λουκέτο στο κατάστημα του... για φορολογικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι εφοριακών τόσο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά, έβαλαν στο στόχαστρο αρκετούς κλάδους... και όπως φαίνεται στο άθλημα προέκυψαν και πρωταθλητές... Ένας από αυτούς τα κομμωτήρια.

Οι περισσότεροι πελάτες κομμωτηρίων πάντα έχουν έναν τιμοκατάλογο για να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα πληρώσουν. Μόλις φτάσουν στο ταμείο όμως ξεκινάνε τα παζάρια και ζητούν να μην τους κόψουν απόδειξη.. Το αν ο κάθε ιδιοκτήτης αποφασίσει να το κάνει ή όχι είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Περισσότερες φορολογικές παραβάσεις ωστόσο παρατηρούνται στους χώρους, όπου άνδρες και γυναίκες περιποιούνται τα άκρα τους

Πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους ελέγχους είναι και οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς 8 στους δέκα δεν κόβουν απόδειξη. 

«Όταν ο πελάτης βλέπει οτι δεν υπάρχει ταξίμετρο ή δεν δουλεύει εκεί υπάρχει φοροδιαφυγή.» αναφέρει οδηγός ταξί μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ωστόσο ότι όταν το ταξίμετρο δουλεύει τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και γιαυτό οι οδηγοί ταξί αισθάνονται αδικημένοι...

Την ίδια ώρα, την τριάδα της φοροδιαφυγής συμπληρώνουν όπως φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι ανθοπώλες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως εν αντιθέσει προς τα στοιχεία, εκπρόσωποι των επαγγελμάτων αυτών δηλώνουν έκπληξη τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση κόβουν αποδείξεις και είναι συνεπείς προς το κράτος.

Παρά την απροθυμία κάποιων επαγγελματιών να συμμορφωθούν  με το νόμο, οι ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν σε καθημερινή βάση τις εξορμήσεις τους σε νησιά και μεγάλες πόλεις.

Πηγή: skai.gr