ΣΕΒ: Χρειάζεται ισορροπία ανάμεσα σε φοροελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να βρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην υλοποίηση διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την μείωση της φορολογίας ώστε να αξιοποιήσει το ταχύτερο δυνατό τις ευκαιρίες για τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στο πρώτο μηνιαίο δελτίο του μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ΣΕΒ σκιαγραφεί επτά άξονες δράσεων, προκρίνοντας ως κύρια ζητούμενα την ελάφρυνση των βαρών που αντιμετωπίζουν η επιχειρηματικότητα και η εργασία, την διευκόλυνση της πρόσβασης στην χρηματοδότηση και την μείωση της γραφειοκρατίας.

Αυτές οι πολιτικές απαιτούν, μεταξύ άλλων, την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, την διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων, την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και την αναμόρφωση της φορολογίας.

Ο ΣΕΒ συστήνει επίσης την αναβάθμιση των υποδομών σε περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένες βιομηχανικές μονάδες, κυρίως στην περιφέρεια, την αναβάθμιση της παραγωγής με ψηφιακές υποδομές, και επένδυση στην εκπαίδευση ώστε να αναπτυχθούν δεξιότητες που συνάδουν με την νέα εποχή.

Ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την πολιτική ατζέντα που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση. Σημειώνει πως χαρακτηρίζεται από αναμόρφωση του μείγματος πολιτικής με έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και στην τόνωση της παραγωγικότητας.

«Η νέα κυβέρνηση διαθέτει ένα συνεκτικό και στοχευμένο πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (όπως ανακοινώθηκε ήδη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο) […] Απαιτείται, όμως, μια συγχρονισμένη και ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ μείωσης της φορολογίας και ανάληψης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», σημειώνει.
Πηγή: skai.gr