Τεχνικός σύμβουλος για το Ελληνικό ο πρόεδρος του ΤEE Γιώργος Στασινός

Καθήκοντα τεχνικού συμβούλου για το έργο στο Ελληνικό αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ’δωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε την Πέμπτη επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό. Στη συνάντηση παρέστη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αναθέτει στον κ. Στασινό καθήκοντα τεχνικού συμβούλου, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε: «Όπως έχουμε τονίσει με κάθε ευκαιρία, η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει άμεσα. Θέλουμε να δώσουμε με το σημαντικό αυτό έργο, ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην Ελλάδα γίνονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Προχωρούμε με συγκεκριμένες κινήσεις στην επίλυση όλων των προβλημάτων. Στην προσπάθεια αυτή, είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά απαραίτητη η συμμετοχή του ΤΕΕ και του προέδρου, κ. Στασινού, προκειμένου οι επιλογές που θα γίνουν να έχουν και την κατάλληλη επιστημονική τεκμηρίωση. Η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς διότι, όπως έχουμε τονίσει, οι στόχοι για την ανάπτυξη της χώρας πιστεύουμε ότι είναι κοινοί και οφείλουμε να ενώσουμε σε αυτόν τον αγώνα όσο το δυνατόν περισσότερους».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Στασινός είπε: «Προσπαθούμε με συνέπεια να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια, κάθε κυβέρνησης, που συμβάλλει στην πραγματική ανάπτυξη, δημιουργεί δουλειές και εισόδημα. Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα σύνθετο τεχνικό σχέδιο που οφείλουμε να προωθήσουμε με τεχνική επάρκεια και επιστημονική πληρότητα. Για μια ανάπλαση που έχει αργήσει πολύ, με περιβαλλοντικό όφελος για όλη την Αττική. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να επισπευστεί η προώθηση όλων των ζητημάτων, σε κάθε επίπεδο». 

Με τους δημάρχους Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, συναντήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αντικείμενο συζήτησης ήταν η επιτάχυνση της επένδυσης, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.