Χατζηδάκης: Επείγον το θέμα της ΔΕΗ – Επιδιώκουμε σχέδιο σωτηρίας

Για επείγον και πιεστικό σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό και με τους υφυπουργούς του υπουργείου. «Δεν υπερβάλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης. 

«Με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε οριζόντια τα θέματα περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για τα προβλήματα αλλά και για τις ευκαιρίες. Το θέμα της ΔΕΗ φυσικά είναι επείγον. Επιδιώκουμε σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλήσαμε και για τις ευκαιρίες για το θέμα πχ. του Ελληνικού και τις Σκουριές. «Και εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα» ξεκαθάρισε.  

Η επιχείρηση ανακοίνωσε ζημιές μετά φόρων ύψους 205,1 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο, έναντι ζημιών 12,6 εκατ. το α' τρίμηνο του 2018. Παράλληλα, τα EBITDA (λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) κινούνται σε αρνητικό έδαφος, στα -51,3 εκατ. ευρώ, έναντι 157,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Πηγή: skai.gr