Μετωπική κυβέρνησης - Εθνικής για «συνταξιούχους δύο ταχυτήτων»

Την άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλαν κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας κατά της τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, με την οποία προβλέπεται να λάβουν επικουρική σύνταξη 17.500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας.

Κύκλοι της τράπεζας έκαναν λόγο για «προφανώς αντισυνταγματική» τροπολογία που αδικεί τους σημερινούς εργαζόμενους, δημιουργεί συνταξιούχους «δύο ταχυτήτων» και συνάμα βλάπτει οικονομικά την Εθνική.

Κάλεσαν μάλιστα τους συνταξιούχους να μην «παραπλανηθούν» από τις ενέργειες του κ. Πετρόπουλου, σχολιάζοντας αιχμηρά πως επί δύο χρόνια το υπουργείο καθυστερεί στην εύρεση λύσης αλλά επέλεξε να κινηθεί «σπασμωδικά» την στιγμή που διαφαινόταν «σκιαγράφημα» λύσης.

Οι πηγές τόνισαν πως με την ρύθμιση Πετρόπουλου οι σημερινοί συνταξιούχοι της Εθνικής θα λαμβάνουν συντάξεις υπερτριπλάσιου ύψους από τους υπόλοιπους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ οι σημερινοί εργαζόμενοι θα λάβουν συγκριτικά πολύ χαμηλότερες συντάξεις.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κάποια λογική σε έναν τέτοιο διαχωρισμό», ανέφεραν τραπεζικά στελέχη.

Στο οικονομικό πεδίο, οι πηγές διευκρίνισαν πως η τροπολογία θα βλάψει την ΕΤΕ, αφήνοντα υπονοούμενα ακόμα και για σκοπιμότητες, ειδικά σε μία συγκυρία που το ίδρυμα αρχίζει να ανακάμπτει.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε πριν την ολοκλήρωση του έργου της Βουλής, ενόψει της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Πηγή: skai.gr