Τσακαλώτος για αφορολόγητο:Διευρύνουμε την ταξική μεροληψία στη μεσαία τάξη

Για «τροπολογία προς τη σωστή κατεύθυνση που διευρύνει την ταξική μεροληψία της κυβέρνησης και στα μεσαία στρώματα» έκανε λόγο από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που ψηφίζεται σήμερα Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής. 

«Μάς λένε ότι χτυπάμε τη μεσαία τάξη, ενώ σώζουμε το αφορολόγητο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, παρά τις αντιδράσεις των Βρυξελλών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, όπως δε μειώθηκαν οι συντάξεις δε θα μειωθεί και το αφορολόγητο. Υπάρχουν αντίμετρα, αλλά «έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές» σημείωσε.

Ο υπουργός απηύθυνε κάλεσμα «στο ΚΙΝΑΛ και τις δυνάμεις της Οικολογίας και της Αριστεράς να σταθούν απέναντι σε αυτό που έρχεται με τη ΝΔ». «Έχει μειωθεί η ακραία φτώχεια στην Ελλάδα» υποστήριξε. «Το διακύβευμα των εκλογών είναι με εμάς, ή με τη ΝΔ που θα σας κόψει τα επιδόματα και θα σας αυξήσει τους φόρους;» διερωτήθηκε o κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης. 

«H Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα» διεμήνυε πάντως αξιωματούχος του EuroWorking Group ως μια πρώτη αντίδραση στην κυβερνητική τροπολογία.
Πηγή: skai.gr