Μειώνονται από σήμερα οι χρεώσεις για κλήσεις εντός Ε.Ε.

Νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν από σήμερα για διεθνείς κλήσεις και διεθνή sms, που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, εντός της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΕΤΤ προς τους καταναλωτές, οι νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν για διεθνείς κλήσεις και διεθνή sms που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) προς άλλη χώρα της Ε.Ε., καθώς επίσης προς τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές εντός της Ε.Ε. θα πληρώνουν για κάθε κλήση από και προς σταθερό ή κινητό έως 0,19 ευρώ/λεπτό προ ΦΠΑ και για κάθε SMS έως 0,06 ευρώ/sms προ ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή ρύθμιση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές που είναι κάτοχοι συμβολαίου και καρτοκινητής και δεν ισχύει για εταιρικούς πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις).

«Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στους νέους κανόνες και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των διεθνών κλήσεων εντός Ε.Ε., σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ηδη στη χώρα μας η απόφαση αυτή αρχίζει να υλοποιείται. Η Wind ανακοίνωσε ότι για τους πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας και συμβολαίου κινητής για ιδιώτες «η χρέωση για κλήσεις προς διεθνή κινητά και σταθερά χωρών Ευρωπαϊκής Ενωσης μειώνεται από €0,9073/λεπτό σε €0,2356/λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό. Η χρέωση», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, «για αποστολή μηνυμάτων προς διεθνή κινητά χωρών Ευρωπαϊκής Ενωσης μειώνεται από €0,2108 σε €0,0744 ανά sms».

Επίσης, η εταιρεία γνωστοποιεί στους πελάτες σταθερής ότι «για ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου σταθερής, η χρέωση για κλήσεις προς διεθνή κινητά και σταθερά χωρών Ευρωπαϊκής Ενωσης μειώνεται από €0,6640 - €1,8000/λεπτό σε €0,2474/λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό». Οι χρεώσεις περιλαμβάνουν και τους φόρους.

Πηγή: www.kathimerini.gr