Times: Απειλή κυρώσεων για τις ελληνικές φοροελαφρύνσεις

Με ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα «Times» αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με κυρώσεις εξαιτίας του πακέτου παροχών που εξήγγειλε η κυβέρνηση. 

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κυρώσεις από τους πιστωτές της ευρωζώνης για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας και την παραβίαση των υποχρεώσεων για το χρέος, καθώς η πολιορκούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κινείται για να αυξήσει την δημόσια υποστήριξη πριν από τις κρίσιμες εκλογές», γράφει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα. 

«Ο 44χρονος κ. Τσίπρας επιθυμεί να ενισχύσει την μειούμενη δημοτικότητα και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις και δωρεές για εκατομμύρια Έλληνες που έχουν δει τις συντάξεις και τα εισοδήματα τους να μειώνονται έως και 40% από την έναρξη της κρίσης. Αυτό έχει επιδεινώσει τους αυξανόμενους φόβους εντός της Ε.Ε. ότι η Ελλάδα, το παιδί-πρότυπο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, κινείται μακριά από τις μεταρρυθμίσεις δεκαετίας που της επέτρεψαν να εξέλθει από το τρίτο και τελευταίο πακέτο διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο», σημειώνει η εφημερίδα. 

Πηγή: skai.gr