Ελιγμός Δραγασάκη: Ανοιχτός στην τροπολογία ΝΔ για συνεπείς δανειολήπτες

Θετικός απέναντι στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών στην ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην Βουλή ο κ. Δραγασάκης κάλεσε την ΝΔ να καταθέσει σχετική τροπολογία, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα την κάνει δεκτή.

«Εκφράζω τη πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Συνηγορώ και ενθαρρύνω τους εκπροσώπους ΝΔ να ετοιμάσουν τροπολογία. είμαστε εδώ και θα το δούμε», είπε.

Η πρόταση για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών διατυπώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο, κατά την διάρκεια επαφών του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Στην συζήτηση στην Βουλή διατυπώθηκαν αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τον όγκο των «κόκκινων» δανείων που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ενταχθούν στην ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος Ηλίας Πλασκοβίτης υπολόγισε πως θα ρυθμιστεί περίπου το 10% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αναλογεί σε περίπου 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Χαρούλα Απαλαγάκη από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ωστόσο αντέτεινε πως ένας πρώτος υπολογισμός τοποθετεί την αξία των δανείων που θα ρυθμιστούν σε περίπου 11 δισεκ. ευρώ, προσθέτοντας πως θα καλυφθεί έως και το 70% των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινα» στεγαστικά.
Πηγή: skai.gr