Απίθανο το πράσινο φως για την δόση στο Eurogroup της Δευτέρας

Η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει ακόμα τα προαπαιτούμενα που προέβλεπε ο δεύτερος μετα-Μνημονιακός έλεγχος από τους θεσμούς και συνεπώς η εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο Eurogroup της Δευτέρας δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, δήλωσε σήμερα ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Η αρνητική πρόβλεψη έρχεται λίγες ημέρες μετά την σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία καταλόγιζε στην Ελλάδα καθυστερήσεις. Ακολούθησε το Euro-working Group όπου οι εταίροι έδωσαν στην χώρα μας προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου ώστε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες.

Η δόση, που προέρχεται από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα, δεν είναι απολύτως απαραίτητη για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας έχει συγκροτήσει το δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» και έχει ολοκληρώσει δύο πετυχημένες εκδόσεις ομολόγων το τελευταίο δίμηνο.

Ωστόσο, τυχόν μη εκταμίευση στέλνει σινιάλο στις αγορές πως η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβραδύνει τον ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
Πηγή: skai.gr