Μηταράκης: Θύματα ανικανότητας του ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων

Το ζήτημα των λαθών στον υπολογισμό των αναδρομικών συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων που καταβλήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα, φέρνει στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης, καταλογίζοντας «ανικανότητα» στον ΕΦΚΑ και προσπάθεια «εξωραϊσμού του χάους» στην Υπουργό Εργασίας, καλώντας την να παράσχει επίσημη ενημέρωση για την έκταση του προβλήματος και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να δρομολογήσει τυχόν επιστροφές.

«Είναι απαράδεκτο να καταβάλλονται χρήματα και μετά από δύο μήνες να διαπιστώνουν οι υπηρεσίες ότι έκαναν λάθος και να τα ζητάνε πίσω. Τα λάθη και η ανικανότητα της κυβέρνησης σημαίνουν ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους, που θα κληθούν να επιστρέψουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ.

Εκεί που τους χρωστούσανε, τους ζητάνε και τα ρέστα από τον ΕΦΚΑ», σχολιάζει δηκτικά ο αναπληρωτής τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, που με ερώτησή του προς την Έφη Αχτσιόλου καταθέτει το αίτημα για σαφείς και πειστικές εξηγήσεις αναφορικά με το «αλαλούμ» που προέκυψε στα αναδρομικά.

Ο ίδιος με δήλωσή του τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η οποία όπως υποστηρίζει, αναδεικνύεται από νέες υποθέσεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μη έκδοση συντάξεων, τη μη κοινοποίηση επανυπολογισμού των συντάξεων και την ασάφεια γύρω από τον ακριβή αριθμό συντάξεων που εκκρεμεί η χορήγησή τους.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά