Μέρκελ από Νταβός: Αναγκαιότητα η αναμόρφωση ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

Διεθνείς Οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να αναμορφωθούν προκειμένου να αποκατασταθεί η δυναμική του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας της από το Νταβός η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε τάση προάσπισης ενός ευρύτερα πολυμερούς συστήματος που θα εγγυηθεί τα μέγιστα δυνατά οφέλη προς κάθε κατεύθυνση.

Μια δεκαετία μετά την οικονομική κρίση και μπορεί κανείς ακόμα να παρατηρήσει τις επιδράσεις του πλήγματος αυτού στις τράπεζες, σημείωσε η Καγκελάριος.

Για πολύ καιρό οι αναδυόμενες αγορές χωρών όπως η Κίνα και η Ινδία επηρέασαν την παγκόσμια οικονομία με πολύ ισχυρό τρόπο και όταν ένα υπάρχον σύστημα χρειαστεί πολύ χρόνο για να αντιδράσει, οι συνέπειες είναι ότι άλλες χώρες αναδύονται- ισχυροποιούν την παρουσία τους μέσα από νέους θεσμούς που διαμορφώνονται, ανέφερε επιπρόσθετα η κα Μέρκελ.

Σε κάθε περίπτωση η Καγκελάριος δηλώνει αισιόδοξη, και βασικός λόγος αυτού είναι η πτώση που παρουσιάζει η ακραία φτώχεια.

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίηση της για την υιοθέτηση στόχων αειφόρου ανάπτυξης, οι οποίοι όπως και εκφράζει θα λειτουργήσουν καταλυτικά για την εξάλειψη ακραίων πολιτικών- επιλογών, ενώ κάνει λόγο για επίτευξη συμφωνιών όσον αφορά και το προσφυγικό ζήτημα.


Με πληροφορίες από : Reuters Guardian