Μητσοτάκης - ΕΕΤ: Κρίσιμη η επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα

Στην ανάγκη επιστροφής του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα, ώστε να αναπτυχθεί η αναπτυξιακή διαδικασία, συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της ΕΕΤ.

Επίσης συζητήθηκαν η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης προς όφελος των πελατών.

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και ανταλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, την αποτελεσματικότερη διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χρηματοπιστωτικό χώρο, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αρκετούς τομείς, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας.

Εκ μέρους της ΝΔ συμμετέσχαν επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Οικονομικών και ο Στέλιο Πέτσας διευθυντή του Γραφείου του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκτελεστικές Διοικήσεις των Τραπεζών.