Κλείσιμο

Βουλή: Σύλληψη για φοροδιαφυγή λόγω false alarm

Μπορεί τα τεχνολογικά εξελιγμένα scanner ταυτοτήτων που, χρησιμοποιεί η Βουλή και είναι διασυνδεδεμένα με την ΕΛ.ΑΣ και την Interpol, να αποτελούν ένα καλό «όπλο» στον εντοπισμό προσώπων που διώκονται, αλλά η πράξη αποδεικνύει ότι κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο και συχνά οδηγεί σε λάθη που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Αυτό συνέβη και σήμερα όταν εξαιτίας ενός κενού στο σύστημα σήμανε λάθος «συναγερμός» και συνελήφθη πολίτης, που εμφανιζόταν να εκκρεμούν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο, ενώ ο ίδιος τα είχε τακτοποιήσει μήνες νωρίτερα.

Ο συγκεκριμένος πολίτης υπέστη απίστευτη ταλαιπωρία οδηγούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος, μέχρι να αποδείξει ότι δεν είναι «ελέφαντας» και ότι είχε εξοφλήσει την οφειλή του στην εφορία ήδη από τον περασμένο Ιούνιο. Στοιχείο, ωστόσο, που δεν είχε περάσει ακόμη στο σύστημα και προκάλεσε την αντίδραση της ασφάλειας της Βουλής.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η διαρροή του περιστατικού από συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές πηγές, με τη σημείωση ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε λάβει άδεια εισόδου από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά μετά τις διευκρινίσεις και τη διαπίστωση ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός, ο λαγός που πήγαν να βγάλουν από το καπέλο έμεινε στη θέση και όλοι παραδέχτηκαν ότι το σύστημα ήταν ανενημέρωτο.

Από το γραφείο του κ. Κακλαμάνη μάλιστα υπεδείχθη και συγκεκριμένο παραστατικό το οποίο αποδείκνυε την τακτοποίηση της οφειλής από τον συγκεκριμένο πολίτη.
Πηγή: Ναντιί Χαρδαλιά