Γουάτσα: Γίνετε φιλικοί προς τις επιχειρήσεις

Να ακολουθήσουν πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις αν θέλουν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα συνιστά σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις ο καναδός επιχειρηματίας Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής της εταιρείας Fairfax Financial Holdings.

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Γουάτσα εκφράζει την αισιοδοξία του για σημαντική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

«Δεδομένης της ύφεσης την οποία πέρασε η Ελλάδα, δεν θεωρώ ότι είναι υπεραισιόδοξο να αναμένει κανείς την σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια για να αντισταθμίσει την τεράστια πτώση που υπέστη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός από την Eurobank και την εταιρεία ακινήτων Grivalia, που συγχωνεύονται, ο κ. Γουάτσα έχει επενδύσει στην Ελλάδα στην ασφαλιστική Eurolife και άλλες επιχειρήσεις.

Οι θετικές προσδοκίες για την πορεία της χώρας τον ώθησαν στην απόφαση να προχωρήσει στην συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia, κίνηση που θα οδηγήσει στην εξυγίανση της τράπεζας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα ενισχύσει παράλληλα τα κεφάλαιά της.
Πηγή: skai.gr