Κλείσιμο

Συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων με όριο τα 3 δις δολάρια για Τουρκία-Κατάρ

Οικονομική συμφωνία για ανταλλαγή συναλλάγματος μεταξύ των κεντρικών τραπεζών του Κατάρ και της Τουρκίας, συνήφθη προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρευστότητα και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της τελευταίας, όπως ανακοίνωσε χθες 19/8 το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Κατάρ.

Η συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της Τουρκίας και του Κατάρ θα έχει συνολικό όριο τα 3 δισεκ. δολάρια, ανέφερε η τουρκική κεντρική τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η εν λόγω συμφωνία η οποία και υπεγράφη στις 17/8 από τους διοικητές των τραπεζών στοχεύει, ,όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του πιστωτικού ιδρύματος του Κατάρ, στον ιστότοπο του, στην αμφίδρομη γραμμή ανταλλαγής συναλλάγματος.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα η Ντόχα, δεσμεύθηκε να διαθέσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια προς τόνωση της τουρκικής οικονομίας.

Ο εμίρης του Κατάρ ενέκρινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα πακέτο οικονομικών σχεδιασμών, επενδύσεων και παρακαταθηκών υπέρ της Τουρκίας, εντός των ορίων της προσπάθειας να στηριχθεί η τουρκική λίρα, που πλήττεται από μια εντεινόμενη νομισματική κρίση.

Το τουρκικό νόμισμα έχει απολέσει σχεδόν το 40% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.


Πηγή: Aljazeera
Πηγή: skai,gr/Αljazeera