Reuters: Η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της λιτότητας για χρόνια

Η Ελλάδα βγαίνει από τον δημοσιονομικό ζουρλομανδύα που τής επιβλήθηκε από τους πιστωτές της στις 20 Αυγούστου, αλλά έχει μπροστά της χρόνια λιτότητας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του την Παρασκευή. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφους του Reuters, ενώ η πόλη είναι πλέον πιο ήρεμη –σε σχέση με το 2010 και το 2015- και οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 16,8% τους πρώτους πέντε μήνες του 2018- η χώρα θα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της λιτότητας για χρόνια.

«Έχουν δρομολογηθεί
περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, το επόμενο έτος και η χώρα πρέπει να εξασφαλίζει πλεονάσματα για πολλά χρόνια ακόμα» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«(Η κρίση) δεν έχει τελειώσει πραγματικά» σχολιάζει στον ανταποκριτή του πρακτορείου ένας έλληνας πολίτης που διατηρεί περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος. 

«Ερασιτεχνική ομάδα πρώην κομμουνιστών και καθηγητών που ανήλθαν στην εξουσία από τους απελπισμένους ψηφοφόρους» χαρακτηρίζει στο μεταξύ τον ΣΥΡΙΖΑ το βρετανικό περιοδικό Economist σε αφιέρωμά του για την ελληνική οκταετή κρίση. 

Τονίζει πάντως, ότι «υπάρχουν πράγματι ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα, κυρίως από τον μεγάλο αριθμό τουριστών που συρρέει στα ελληνικά νησιά, ωστόσο οι πληγές παραμένουν παντού». 

«Η συζήτηση για την ανάκληση των μειώσεων στις συντάξεις θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη» τόνισε στο μεταξύ Στο Κόκκινο ο  διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr