Κλείσιμο

Έκτη στην ΕΕ η Ελλάδα στις τουριστικές κλίνες. Ποιες χώρες προηγούνται

Την έκτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμό τουριστικών κλινών καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Με βάση στοιχεία του 2016 τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και τα κάμπινγκ στην χώρα μας διέθεταν 1,241 εκατομμύρια κλίνες, οριακά λιγότερες, κατά τρεισήμισι χιλιάδες, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τις πρώτες δύο θέσεις, με διαφορά, καταλαμβάνουν η Γαλλία και η Ιταλία, με 5,134 και 4,943 εκατομμύρια κλίνες αντίστοιχα.

Ακολουθούν η Ισπανία, με 3,516 εκατομμύρια κρεβάτια, και η Γερμανία με 3,336 εκατομμύρια. Οριακά πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται η Ολλανδία, με σχεδόν 1,370 εκατομμύρια θέσεις διαμονής.

Σημειώνεται πως οι πέντε χώρες που προηγούνται της Ελλάδας είναι οι πέντε ισχυρότερες οικονομίες της ευρωζώνης κι έχουν σαφώς μεγαλύτερο πληθυσμό.

Αν και η Eurostat δεν προσφέρει κατά κεφαλήν στοιχεία, εκτιμάται πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στην κορυφή ή κοντά σε αυτήν.

Η Eurostat δεν διαθέτει στοιχεία για την Τουρκία, αν και περιλαμβάνεται στον κατάλογο χωρών για τις οποίες μπορούν να γίνουν μετρήσεις.

Συνολικά σε ολόκληρη την ΕΕ υπήρχαν 31,4 εκατομμύρια κλίνες για επισκέπτες το 2016.
Πηγή: skai.gr