Σιλουάνοφ: Η Ρωσία μπορεί να εγκαταλείψει το δολάριο στις συναλλαγές της

Το ενδεχόμενο εγκατάλειψης του δολαρίου ως νόμισμα για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές της εξετάζει η Μόσχα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ στον απόηχο της κλιμακούμενης κρίσης στις αμερικανορωσικές σχέσεις.

«Το δολάριο ΗΠΑ γίνεται ένα αναξιόπιστο εργαλείο για πληρωμές στο διεθνές εμπόριο», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας. Ο υπουργός δεν απέκλεισε τη δυνατότητα χρήσης άλλων εθνικών νομισμάτων αντί του δολαρίου για τις πετρελαϊκές συναλλαγές της Ρωσίας. 

«Δεν το αποκλείω, αλλά έχουμε μειώσει σημαντικά την επένδυσή μας στα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, το δολάριο, που θεωρείται διεθνές νόμισμα, γίνεται ένα επικίνδυνο εργαλείο πληρωμών» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Σιλουάνοφ ξεκαθάρισε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να κλείσει αμερικανικές εταιρείες στη Ρωσία ως μέρος των αντιποίνων στις αμερικανικές κυρώσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα γνωστή αμερικανική αλυσίδα ταχυφαγείων. 

«Επί του παρόντος, δεν σχεδιάζουμε περιοριστικά μέτρα ή κλείσιμο επιχειρήσεων, για παράδειγμα να κλείσουμε τον McDonald's, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις απασχολούν τους πολίτες μας» αποσαφήνισε.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Τραμπ