Samsung: Επενδύσεις 161 δισ. δολαρίων και 40.000 νέες θέσεις εργασίας

Ποσό – ρεκόρ για έρευνα και ανάπτυξη και για κεφαλαιουχικές επενδύσεις συνολικού ύψους 180 τρισεκατομμυρίων γουόν (161 δισεκατομμύρια δολάρια) προτίθεται να δαπανήσει για έρευνα και ανάπτυξη ο νοτιοκορεατικός κολοσσός Samsung Electronics. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τις επενδύσεις 180 τρισεκ. γουόν  τα  130 τρισεκατομμύρια θα παραμείνουν στη Νότια Κορέα.

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει να δημιουργήσει 20.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, πέραν των 20.000 νέων θέσεων εργασίας που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως.

O σχεδιάζει να δαπανήσει 25 τρισ. γουάν (22 δισεκατομμύρια δολάρια) την επόμενη τριετία μόνο στα πεδία της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και της μηχανικής μάθησης, στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων του μέλλοντος, με στόχο να ανταποκριθεί σε ένα ολοένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο νέοι «παίκτες» είναι οι κινεζικές εταιρείες. 

Τμήμα των κονδυλίων θα διατεθούν για τις βιοφαρμακευτικές εταιρείες της Samsung. Η Samsung ενισχύει την παρουσία της στην παρασκευή φαρμάκων, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη μείωση στα έσοδα από τις επιχειρήσεις της στα ηλεκτρονικά. 

Η Νότια Κορέα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Samsung, θυγατρικές της και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες για επενδύσεις και θέσεις εργασίας, ακόμη και μετά από το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην καταδίκη του αντιπροέδρου της Λι Τζάε Γιονγκ για δωροδοκία. Ο Λι απελευθερώθηκε μετά από σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή, αλλά ο τέως πρόεδρος Παρκ Γιουνγκ Χάι και ένας στενός συνεργάτης παραμένουν φυλακισμένοι για δωροδοκία και άλλες κατηγορίες.
Πηγή: skai.gr