Κομισιόν: Αντιμέτωπη (και) η Qualcomm με πρόστιμο ρεκόρ

Nέες κατηγορίες στην Qualcomm για παραβίαση του ανταγωνισμού, απηύθυναν την Πέμπτη ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον απόηχο του προστίμου – ρεκόρ στην Google που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Η Qualcomm αντιμετωπίζει πρόστιμο - μαμούθ, ίσο έως και με το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της, εάν κριθεί ένοχος παραβίασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ. 

Ο αμερικανικός κατασκευαστής επεξεργαστών, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στην κινητή τηλεφωνία, κατηγορείται ότι πούλησε chipsets χαμηλότερα του κόστους για θέσει εκτός ανταγωνισμού την Nvidia Corp και τη θυγατρική της βρετανική εταιρεία Icera.

Η αρμόδια αρχή της Κομισιόν απηύθυνε το 2015 κατηγορίες στην Qualcomm για εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά μεταξύ της περιόδου 2009 και 2011, κατόπιν καταγγελίας της Icera.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στην Qualcomm επιβλήθηκε πρόστιμο 997 εκατ. ευρώ επειδή κατέβαλε στην Apple «αρκετά» δισεκ. δολάρια για να  χρησιμοποιεί μόνο τα τσιπ της σε προσπάθεια να βγάλει εκτός αγοράς την Intel και άλλους ανταγωνιστές. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΕ