Κλείσιμο

Δεκάδες αμερικανικές εταιρείες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Περίπου 100 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες οι οποίες εκπροσωπούν κεφάλαιο δισεκατομμυρίων δολαρίων και το αποκορύφωμα της αμερικανικής καινοτομίας θα συμμετάσχουν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο και τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής.

Ο κος Πάιατ πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που θα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προτίθενται να υποστηρίξουν ολόψυχα την έκθεση.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, στην έκθεση θα παραβρεθεί σημαντική πολιτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υπουργό εμπορίου, Γουίλμπερ Ρος.

Ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον κλάδο των Start ups στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ερωτηθείς από τον ΣΚΑΪ για το εάν υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια από την Ρωσία ανάμειξης στα εσωτερικά ευρωπαϊκών χωρών, με αφορμή την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα, ο κος Πάιατ ανέφερε πως οι απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ρωσία είναι ευρέως γνωστές.

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής τόνισε πως η φετινή ΔΕΘ συμπίπτει με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος αλλά και με τη διαμόρφωση της νέας συνείδησης για τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα βγαίνοντας από την κρίση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, η φετινή έκθεση θα αποτελέσει τομή που θα την καταστήσει περιφερειακό γεγονός για όλη τη νότια Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, ανέφερε πως παρατηρείται μεταρρυθμιστική κόπωση στην Ελλάδα, η οποία είναι αναμενόμενη δεδομένου πως η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να εξαντληθούν στο δημοσιονομικό πεδίο.

Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας