Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλαδας

To "πράσινο φως" για την εξαγορά της Cyta Hellas, από τη Vodafone Ελλάδας, αντί 118,1 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την Τρίτη η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ). 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΤΗΚ, η πράξη αυτή αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, με την αξιοποίηση των υπηρεσιών έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος της Cyta, Ρένα Ρουβιθά- Πάνου, εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην ελληνική αγορά».

Επίσης ανέφερε ότι η ΑΤΗΚ μπορεί πλέον να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής, όπως η αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς και η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.

Πηγή: skai.gr