Κύρτσος: Επιφυλακτικός ο Ντράγκι απέναντι στην Ελλάδα

Προς το φθινόπωρο προσδιόρισε ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποφασίσει αν θα εντάξει τη χωρά μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που λήγει στο τέλος του έτους.

Χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κύρτσου στην Ευρωβουλή, περιόρισε τις ελπίδες της Αθήνας για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, τονίζοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες η μετα-Μνημονιακή εποπτεία που προβλέπεται για την Ελλάδα δεν περιέχει διατήρηση τις κατ’ εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις του ευρωσυστήματος.

Ο κ. Κύρτσος σημείωσε πως κ. Ντράγκι φάνηκε επιφυλακτικός αλλά όχι καταδικαστικός, σημειώνοντας πως με αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα θα τρέχει ως την τελευταία στιγμή για να προλάβει να πάρει κάτι.

Μετά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, είπε ο κ. Κύρτσος, θα ακολουθήσει η απόφαση της Ευρωτράπεζας για το εάν θα συνεχισθεί η εξαίρεση των ελληνικών ομολόγων που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες ώστε να λαμβάνουν φθηνό χρήμα από το ευρωσύστημα.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΚΤ